SURSE Victor Ponta a plecat din nou în Turcia. Liviu Dragnea: Nu am vorbit cu premierul ieri sau astăzi. Nu ne-a zis nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul României, Victor Ponta. FOTO Mediafax
Prim-ministrul României, Victor Ponta. FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a plecat, joi, din nou, în Turcia, pe fondul intensificării zvonurilor că urmează o iminentă schimbare din funcţie cu Gabriel Oprea, au confirmat surse politice pentru HotNews.ro.

Potrivit surselor citate de Hotews.ro, Ponta le-ar fi spus colaboratorilor că pleacă pentru o serie de analize la picior. Ponta nu a anunţat oficial plecarea sa, la fel cum a procedat şi data trecută când s-a operat la genunchi. Informaţia că Ponta a plecat în Turcia a fost publicată în premieră de BN24, care menţioneaza că primul ministru anunţa pe 23 iulie că „este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac înca o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reuşit data trecută“.

Joi seară, înainte de alegerile organizaţiei PSD Bucureşti, preşedintele interimar al social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat că nu ştie dacă premierul Ponta e plecat sau nu din ţară. „Sincer, nu ştiu. Nu am vorbit cu premierul ieri, nici azi. Nu ne-a zis nimic“

Prima deplasare în Turcia a avut loc pe data de 12 iunie. Atunci, Victor Ponta a plecat din România, fară să anunţe pe nimeni. Initial, a plecat la Baku, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene. Imediat dupa ceremonie, Ponta a plecat spre Turcia împreuna cu preşedintele turc, Recep Tayyp Erdogan. Zilele urmatoare au aparut informaţii pe surse că premierul se află în Turcia pentru a se opera la genunchi.

Informaţia a fost confirmată pe Facebook, pe 16 iunie, a doua zi dupa operaţie, chiar de Victor Ponta. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că s-a operat în afara Romaniei pentru a avea „linişte şi odihnă". 

Victor Ponta s-a operat în Turcia, la Istanbul, pe 15 iunie. Premierul s-a operat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, cel mai mare centru medical privat din Turcia. Ponta a revenit în ţara pe 8 iulie, iar pe 12 iulie şi-a anunţat retragerea de la sefia PSD.

Pe 15 iunie, vicepremierul Gabriel Oprea a preluat temporar atribuţiile premierului Victor Ponta, dupa ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a acestuia ca prim ministru interimar. Interimatul lui Gabriel Oprea la conducerea Guvernului a încetat pe 9 iulie, a doua zi dupa revenirea lui Victor Ponta în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite