Surse: Variantele lui Dragnea pentru Ministerul Educaţiei, după demisia lui Valentin Popa. Liderul PSD insistă pentru Ecaterina Andronescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu, Daniel Breaz şi Liviu Pop
Ecaterina Andronescu, Daniel Breaz şi Liviu Pop

Senatorii Daniel Breaz, Liviu Pop şi Ecaterina Andronescu sunt numele vehiculate în PSD pentru a prelua Ministerul Educaţiei, după demisia lui Valentin Popa, susţin surse politice pentru Adevărul. Dragnea insistă pentru Ecaterina Andronescu, unul dintre criticii săi, tocmai pentru a mai clama spiritele în partid, susţin sursele citate. Cele mai mari şanse le-ar avea Daniel Breaz, rectorul Universităţii din Alba Iulia.

Liviu Dragnea i-a propus Ecaterinei Andronescu funcţia de ministru al Educaţiei încă dinainte să demisioneze Valentin Popa, susţin surse politice pentru Adevărul. Deocamdată, Andronescu a refuzat, pe motiv că nu vrea să se asocieze cu actuala guvernare PSD. Într-un interviu pentru Adevărul, Ecaterina Adronescu spunea că Guvernul Dăncilă este cel mai slab Executiv din istoria PSD. De altfel, Andronescu a fost printre puţinii lideri PSD care i-au cerut public demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei ar mai calma apele în partid, în condiţiile în care Dragnea a fosr acuzat că le oferă funcţii doar apropiaţilor. 

Potrivit surselor citate, dacă Ecaterina Andronescu va refuza, noul ministru al Educaţiei va fi senatorul social-democrat Daniel Breaz, rectorul Universităţii din Alba Iulia. Numirea sa ar avea şi o notă simbolică: în anul Centenarului, ministru al Educaţiei ajunge rectorul Universităţii din oraşul Marii Uniri. Potrivit surselor citate, Breaz a fost la un pas să ajungă ministru şi în iarnă, când Valentin Popa a fost preferat pe ultima sută de metri. 

A treia variantă este Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Tudose, unul dintre oamenii fideli lui Dragnea. În urmă cu o lună, Pop a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care America, Germania, Olanda şi Austria erau înfăţişate ca nişte gândaci care invadează România. „Iohannis e de vină“, a motivat senatorul PSD postarea de pe Facebook.

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a demisionat astăzi. Înainte de a-şi anunţa demisia, acesta a avut o întrevedere cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Este a doua demisie în Guvernul Dăncilă, după ce, la sfârşitul lunii trecute, Ministrul Cercetării Nicolae Burnete a făcut acelaşi gest.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite