Surse: USR-PLUS schimbă şefa INSP. Numele avansat pentru numire, un consilier personal al ministrului Vlad Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierul lui Vlad Voiculescu va fi numit şef al INSP, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”. FOTO Mediafax
Consilierul lui Vlad Voiculescu va fi numit şef al INSP, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”. FOTO Mediafax

Conducerea Ministerului Sănătăţii continuă înlocuirea specialiştilor promovaţi de guvernele liberale, prin impunerea propriilor oameni în funcţii. Zilele următoare va fi anunţată înlocuirea şefei INSP, Simona Pârvu, cu unul dintre consilierii personali ai ministrului Vlad Voiculescu, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”.

Surse politice din Ministerul Sănătăţii au precizat pentru „Adevărul” că Simona Pârvu, actualul director general al Institutului Naţional de Sănătate Publică ar urma să fie demisă din funcţia, iar la începutul săptămânii următoare să fie impus un medic sprijinit de actuala conducere a instituţiei, în prezent consilier al ministrului Vlad Voiculescu. 

Simona Pârvu e „medic primar igienă” din 2009, potrivit CV-ului public. În Ministerul Sănătăţii lucrează din 2007, fiind rând pe rând şef serviciu al Inspecţiei Sanitare de Stat, şef serviciu al Serviciului de avizare interministerială sau director general al Institutului Naţional de Sănătate Publică. Pe ultima funcţia a fost avansată odată cu venirea la putere a liberalilor. 

În locul Simonei Pârvu ar urma să fie numit unul dintre consilierii personali ai lui Vlad Voiculescu, adică Marius Ungureanu, demers ce ar urma să fie anunţat public luni, susţin surse din minister pentru „Adevărul”. Potriivt surselor citate, numirea acestuia e chiar la limita legii, în condiţiile în care Ungureanu nu este specialist în sănătate publică sau igienă, ci este medic generalist fără specialitate, rezidenţiatul său în gastroenterologie nefiind terminat. Un semn de întrebare e legat şi de activitatea sa didactică în domeniu, fiind asistent de cercetare la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de la UBB, nu una de medicină.

 Marius Ungureanu a mai lucrat cu Vlad Voiculescu şi în precedentul mandat la Ministerul Sănătăţii, când în perioada august 2016 - decembrie 2016 i-a fost secretar de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite