Surse: UDMR rupe protocolul cu PSD. Ce scandal se află în spatele deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea. FOTO Mediafax
Kelemen Hunor şi Liviu Dragnea. FOTO Mediafax

Conducerea UDMR ar urma să rupă protocolul de colaborare cu coaliţia guvernamentală PSD – ALDE, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Liderii UDMR s-au întâlnit pentru o lua o decizie după ce autorităţile judiciare au început joi percheziţii în Harghita în cazul profanării crucilor eroilor români din Cimitirul eroilor din Valea Uzului.

UDMR reclamă existenţa unei duble măsuri a autorităţilor române în scandalul cimitirului. Mai precis, liderii maghiari sunt nemulţumiţi că autorităţile judiciare nu au declanşat cercetări şi faţă de decizia Primăriei Dărmăneşti de a amplasa crucile eroilor români pe locul în care UDMR susţine că ar exista rămăşiţele militarilor maghiari, arată G4Media.ro

Este pentru prima oară de la înfiinţare când UDMR rupe un protocol de colaborare politică. potrivit sursei citate. UDMR a fost formaţiunea care a sprijinit PSD pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.  

De asemenea, partidul condus de Kelemen Hunor a sprinit PSD şi pentru trecerea unor alte legi controversate, cum a fost cazul celor trei legi ale Justiţiei. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite