Surse: Tudose forţează demisia ministrului de Finanţe. Dragnea se opune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tudose l-a luat la ţintă pe Ionuţ Mişa
Mihai Tudose l-a luat la ţintă pe Ionuţ Mişa

Surse guvernamentale au declarat pentru „Adevărul“ că premierul Mihai Tudose vrea să-l schimbe din funcţie pe Ionuţ Mişa, ministrul de Finanţe, ca urmare a faptului că a anunţat de capul său taxa de solidaritate. Tudose îl suspectează pe ministrul de Finanţe că-i face jocurile lui Liviu Dragnea. Numai că liderul PSD  îi ţine spatale lui Ionuţ Mişa, unul dintre oamenii săi de încredere din Guvern.

Războiul pentru putere dintre Mihai Tudose şi Liviu Dragnea continuă. După Sevil Shhaideh, premierul încearcă să mai elimine din Guvern un ministru fidel lui Liviu Dragnea. Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că Mihai Tudose îi forţează demisia lui Ionţ Mişa, „ca să nu mai ajungă la o nouă remaniere“. Oficial, Tudose îi impută lui Mişa faptul că a anunţat taxa de solidaritate fără să aibă acordul său.

Însă, neoficial, premierul îl suspectează pe Mişa că a făcut jocurile lui Liviu Dragnea şi a încercat să torpileze imaginea Executivului la comanda liderului PSD. Ministrul Finanţelor este unul dintre oamenii de încredere ai lui Dragnea, fiind promovat de la ANAF Constanţa direct în Guvern.

Însă Liviu Dragnea se opune din răsputeri schimbării lui Mişa. Potrivit surselor citate, preşedintele PSD i-ar fi transmis lui Mişa „să nu cumva să demisioneze“. Dacă Tudose l-ar remania şi pe Mişa, Liviu Dragnea ar pierde încă un pol important de putere în interiorul Guvernului, după ce Sevil Shahideh a fost forţată de premier să demisioneze ca urmare a dosarului Belina. Practic, Tudose ar câştiga încă o mică bătălie în războiul de independenţă faţă de Dragnea.

 Mihai Tudose şi Liviu Dragnea au avut aseară o întâlnire pe această temă, însă n-au ajuns la niciun acord.„Soarta lui Mişa se va decide zilele acestea“, susţin sursele citate.

„Adevărul“ a scris ieri că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, i-a făcut jocurile lui Liviu Dragnea când a anunţat taxa de solidaritate. A fost primul avertisement pe care Dragnea i-l transmite lui Tudose, după disputa recent încheiată cu remanieri.

Şi senatorul PSD Eugen Teodorovici, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, aflat în conflict cu Liviu Dragnea, a susţinut  că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, ar trebui să plece imediat din funcţie pentru declaraţiile privind taxa de solidaritate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite