Surse. Tudorel Toader îşi pierde funcţia de titular în Comisia de la Veneţia. Fostul ministru al Justiţiei îi bate obrazul lui Bogdan Aurescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei în guvernarea PSD, va fi schimbat din funcţia de titular al României în Comisia de la Veneţia, cel mai importat for de drept constituţional european, susţine publicaţia "Europa liberă". În replică, Tudorel Toader îi aminteşte ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, că Executivul PSD nu l-a schimbat din funcţia de membru supleant al Comisiei de la Veneţia, chiar dacă era consilierul preşedintelui Iohannis

"Era previzibil acest demers, în condiţiile în care mulţi sunt cei care îşi doresc să fie membri titulari în Comisia de la Veneţia. Rămâne de văzut. Guvernul anterior a menţinut calitatea de membru supleant pentru Bogdan Aurescu. Cel mai probabil este faptul că voi trimite o scrisoare deschisă către preşedintele Comisiei de la Veneţia. Eu cred că vor face un astfel de demers", a declarat Tudorel Toader pentru stiripesurse.ro.

Tudorel Toader se află la al doilea mandat de membru al Comisiei. Prima dată a fost numit în 2014, de către Guvernul Ponta, şi a doua oară, în mai 2018, de Guvernul Dăncilă. Actualul mandat ar urma să-i expire în 2022.

Guvernul ar putea trimite în luna decembrie un memorandum de retragere a încrederii statului în prestaţia lui Tudorel Toader, ceea ce coincide cu solicitarea de înlocuire a fostului ministru în Comisia de la Veneţia, notează Europa Liberă.

Comisia de la Veneţia  rămâne unul dintre cele mai importante foruri internaţionale în materie de drept constituţional, reunind experţi din 61 de state ale lumii. Iată cine sunt membrii Comisiei de la Veneţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite