Surse. Cum a stricat PSD surpriza USR cu demisiile din Parlament. Miza: pensiile speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Dan Barna
Marcel Ciolacu şi Dan Barna

A început sarabanda demisiilor în Parlament pe final de mandat. În plină campanie electorală, liderii politici vor să arate electoratului că renunţă la pensiile speciale. USR pregătise o lovitură de imagine, stricată însă de PSD.

Parlamentarii USR plănuiau să-şi anunţe demisia în bloc marţi-dimineaţă pentru a arăta că renunţă la pensii speciale. Potrivit legii, pentru a beneficia de privilegii, un parlamentar trebuie să aibă cel puţin un mandat plin. Astfel, prin demisie, aleşii USR nu mai sunt eligibili pentru pensii speciale, cu condiţia ca cei care vor obţine al doilea sau al treilea mandat să demisioneze de fiecare dată înainte de final. 

”Mâine, de la ora 10.30, la Parlament, preşedintele USR Dan Barna va face un anunţ important despre pensiile speciale alături de toţi ceilalţi parlamentari USR”, a anunţat, luni, grupul de comunicare al USR. 

Numai că surpriza a fost dejucată de PSD. Surse politice susţin pentru Adevărul că unul dintre parlamentarii USR i-a povestit planul lui Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD. Alfred Simonis, zis Freddy, i-a transmis şefului de partid Marcel Ciolacu, care a postat imediat un mesaj pe Facebook în care a anunţat că demisionează din Camera Deputaţilor pentru a nu beneficia de pensie specială. Ciolacu încheie în decembrie al doilea mandat de deputat, însă şi în urmă cu patru ani a demisionat înainte de final, prin urmare nu poate primi pensie specială pentru că nu are niciun mandat plin. Deocamdată. Marcel Cioalcu ar trebui să repete gestul demisiei până la finalul carierei parlamentare. 

După postarea lui Marcel Ciolacu, liderii USR nu au mai aşteptat până dimineaţă şi, la rândul lor, au anunţat pe Facebook că demisionează din Parlament. ”Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi din această ţară. Să reprezinţi voinţa populară este o onoare, nu o corvoadă”, a scris, luni seară, pe Facebook, Dan Barna. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite