Surse: Sorin Grindeanu se întoarce într-o funcţie publică. Ce instituţie va prelua fostul premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu a plecat cu scandal de la Palatul Victoria
Sorin Grindeanu a plecat cu scandal de la Palatul Victoria

Senatorii şi deputaţii stabilesc, luni, data la care vor numi noul preşedinte al Autorităţii de reglementare în telecomunicaţii. Şeful ANCOM, Adrian Diţă, a demisionat. Potrivit Digi24, premierul Tudose îl va propune pe Sorin Grindeanu pentru acest post. Numirea în funcţie a şefilor ANCOM se va face, pentru prima oară, fără implicarea preşedintelui României. Procedura a fost modificată, prin ordonanţă de urgenţă, de guvernul Grindeanu.

UPDATE Propunerea ca Grindeanu să preia şefia ANCOM a fost înaintată de premierul Mihai Tudose conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, urmând că votul să fie dat, cel mai probabil, în plenul reunit de săptămâna viitoare.

Guvernul condus de Sorin Grindeanu a adoptat în primăvară  o ordonanţă de urgenţă prin care l-a scos pe şeful statului din procedura de numire a şefului ANCOM. „Mă îngrijorează speţa ANCOM care seamănă izbitor cu speţa Ordonanţei 13. Acest Guvern, din păcate, încă nu a înţeles foarte bine care este rolul lui în arhitectura constituţională. Nu legalitatea a fost problema şi la această ordonanţă cu ANCOM, ci oportunitatea, lipsa totală de transparenţă în decizie şi felul în care s-a pus problema”, declara la acea vreme şeful statului. 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Adrian Diţă, şi-a înaintat vineri demisia din funcţie. Adrian Diţă fusese numit în mai la şefia ANCOM, în locul lui Cătălin Marinescu, care a demisionat pentru a prelua funcţia de şef al Diviziei de Strategie a Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii (ITU).

Preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii sunt aleşi de Parlament, la propunerea Guvernului, pentru un mandat de şase ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite