Surse: Soarta PNL Bucureşti, tranşată după sărbători. Ce lideri ar putea fi demişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL ar urma să decidă dacă va face curăţenie şi organizaţiile PNL din Capitală, adică atât la unele din cele şase sectoare, dar şi cu filiala condusă de Cristian Buşoi. Potrivit unor surse politice, mai mulţi membri din conducerea PNL sunt nemulţumiţi de modul cum liberalii bucureşteni fac opoziţie la PSD şi de faptul că nesocotesc deciziile de la centru.

Apropierea alegerilor din 2019 şi 2020 îi fac pe mai mulţi membri ai PNL din conducerea naţională să se îngrijoreze de modul cum sunt organizate şi cum fac opoziţia mai multe filiale liberale. Potrivit mai multor surse din conducerea PNL situaţia cea mai îngrijorătoarea este la Bucureşti. „Parcă nu dăm deloc semne de revenire în Bucureşti. Nu sunt atraşi noi rânduri, iar fiecare lider de sector, ca să nu mai zic de Buşoi, e mai preocupat să ţină de scaunul pe care îl ocupă“, a declarat unul dintre vicepreşedinţii PNL pentru „Adevărul“. 

Potrivit unor surse din conducerea PNL, după sărbătorile de Paşte, Biroul Politic Naţional ar urma să valideze dizolvarea PNL Sector 3, organizaţie condusă până de curând de Florin Alexe, liberal care are şi o relaţie de prietenie cu Robert Negoiţă, vicepreşedinte al PSD şi primar al Sectorului 3.  Chiar dacă Ludovic Orban a dat tonul mazilirii lui Alexe, susţinătorii acestuia din filiala PNL Bucureşti s-au ţinut tare pe poziţii şi tot îl sprijină. Pe grupurile de WhatsApp ale PNL Bucureşti a circulat o petiţie online de susţinere a lui Alexe şi a întregii conduceri pentru revenirea în funcţii. 

„Florin Alexe este Preşedinte al PNL Sector 3 din anul 2009, conducând de atunci una dintre cele mai active şi puternice filiale ale PNL din toată ţara. A fost Preşedintele Tineretului Naţional Liberal timp de 6 ani, perioadă în care acesta a fost recunocunosut că fiind cea mai puternică organizaţia politică de tineret din ţara, fost Deputat în Parlamentul României şi iniţiator al Legii Împotrivă Risipei Alimentare şi Legii Centenarului, liberal convins, om de echipă, un bun manager şi un coleg de nădejde”, se arată în petiţie.

Dar situaţia lui Alexe nu e singura problemă de la Bucureşti. O evaluare va fi făcută şi pentru organizaţiile din sectoarele 1, 5 şi 6, unde nu prea sunt date semne de opoziţie. „Dacă întrebi în interiorul PNL cine sunt preşedinţi acolo, cred că trei sferturi nu ştiu cine sunt. Nu am văzut nici măcar nişte comunicate de la ei, nici faptul că ar face opoziţie“, au declarat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul“. 

Opoziţia din interior

În atenţia conducerii va intra şi PNL Bucureşti, unde lider este europarlamentarul Cristian Buşoi. Fost contracandidat al lui Orban pentru şefia PNL, eurodeputatul nu e văzut cu ochi buni numeroşi membri ai Biroului Executiv, chiar dacă în ultimul timp a fost mai reţinut în declaraţii anti-Orban, spre deosebire de alţi colegi, cum sunt cazurile Marian Petrache şi Iulian Dumitrescu, au precizat surse politice. 

Nu în ultimul rând, după aceste sărbători, în judeţul Neamţ va merge secretarul general Robert Sighiartău pentru a vedea la faţa locului situaţia de aoclo, în condiţiile în care liberalii din jurul lui Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, nu au ţinut cont de o decizie a Biroului Executiv în ceea ce priveşte anularea dizolvării unei organizaţii municipale. Surse din PNL au punctat pentru „Adevărul“ că în funcţie şi de analiza echipei conduse de secretarul general al PNL, conducerea formaţiunii  ar putea merge până la măsuri drastice, o asemenea măsură fiind chiar dizolvarea organizaţiei judeţene, dacă nu se ajunge la un consens între taberele liberale din Neamţ. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite