Surse: Sevil Shhaideh, favorită pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Va fi mâna dreaptă a premierului Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh, fidelă lui Liviu Dragnea, va fi numită în funcţia de secretar general al guvernului, au declarat surse din PSD pentru Hotnews.ro. Shhaideh ar urmă astfel să fie mână dreaptă a Vioricăi Dăncilă, care nu are experienţă administrativă.

Sevil Shhaideh lucrează în aceste zile la programul de guvernare alături de Viorică Dăncilă şi Darius Valcov, susţine hotnews.ro. 

Sevil Shhaideh a condus ministerul Dezvoltări în Guvernele Grindeanu şi Tudose, până în octombrie 2017, când premierul Mihai Tudose i-a forţat demisia, pe motiv că este cercetată în dosarul Belina. Tot atunci, Tudose a cerut şi demisia Rovanei Plumb din Guvern, întrucât cele două ministre, apropiate de Liviu Dragnea, erau în relaţie directă cu Bruxelles-ul, iar percepţia acolo este cu totul alta decât realitatea de la Bucureşti.

„Trebuie să înţeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfăşoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un elemenet important în acest program este atragerea de fonduri europene şi cele două colege, ştiţi foarte bine, avem o realitate şi o percepţie. Realitatea este că este prezumţia de nevinovăţie. Au fost o mulţime de cazuri în care cei care au fost puşi sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovaţi, cu vieţile distruse sau oricum schimbate total. Dar avem şi o percepţie, şi percepţia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici”, declara Mihai Tudose.

Cu o zi înainte să demisioneze, premierul Mihai Tudose a numit-o pe Ioana Andreea Lambru  în funcţia de secretar general al Guvernului. Lambru este susţinută de  ALDE.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite