Surse: S-au împărţit funcţiile în PNL.  Raluca Turcan a învins-o pe Adriana Săftoiu. Daniel Zamfir a pierdut Comisia Economică după conflictul cu Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, Iulian Dumitrescu şi Raluca Turcan, liderii PNL
Ludovic Orban, Iulian Dumitrescu şi Raluca Turcan, liderii PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan rămăne liderul deputaţilor liberali, după ce a fost realeasă de conducerea partidului cu 47 de voturi, în vreme ce contracandidata sa, Adriana Săftoiu, a obţinut doar 12, potrivit unor surse politice. Senatorul PNL Daniel Zamfir, aflat în conflict cu Ludovic Orban, a pierdut funcţia de preşedinte al Comisiei Economice din Senat, în detrimentul lui Florin Cîţu.

Liberalul Daniel Zamfir, preşedinte al Comisiei economice din Senat, a lansat ieri un atac dur la adresa lui Ludovic Orban, şeful său de partid. Zamfi l-a acuzat pe Orban de de faptul că ar vrea să-l înlăture din funcţia de preşedinte de comisie.

Negocierile parlamentare de la începutul acestei legislaturi le-au permis celor de la PNL să aibă două posturi în Biroul Permanent la Camera deputaţilor, adică o funcţie de vicepreşedinte şi una secretar. În ultima sesiune acestea au fost deţinute de Ben-ni Ardelean şi de Cristian Buican. Potrivit unor surse politice, funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor ar putea fi vizată şi de Florin Roman, actualul preşedinte al Comsiei de administraţie, în timp ce pentru funcţia de secretar încă nu se ştie dacă Cristian Buican va avea contracandidat.

De partea cealaltă, la Senat, lider de grup va rămâne Iulian Dumitrescu. În schimb, actual vicepreşedinte al PNL din Senat, Corneliu Popa, are şanse mari să fie schimbat, acesta având o activitate foarte slabă, potrivit unor surse liberale. Pe această funcţie ar putea fi aleasă Alina Gorghiu, fost preşedinte al formaţiunii. Nu în ultimul rând, o schimbare ar putea fi şi în ceea ce priveşte chestorul PNL de la Senat, adică Ion Popa. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite