Robert Negoiţă, noul preşedinte al PSD Bucureşti. „Mi-ar plăcea să facem parte din echipa ta, cea care va câştiga Primăria Capitalei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3 FOTO Mediafax
Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3 FOTO Mediafax

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, a fost ales, cu unanimitate de voturi, preşedinte PSD Bucureşti, cea mai importantă filială din ţară. Ecaterina Andronescu nu a mai candidat pentru un nou mandat în fruntea organizaţiei. Robert Negoiţă este varianta de rezervă a PSD pentru Primăria Capitalei la alegerile locale de anul viitor.

UPDATE Liviu Dragnea, preşedintele PSD:  Vreau să mă scuzaţi pentru că sunt răcit. Dacă am fi avut un ministru al Sănătăţii atât de bun, nu am fi fost loviţi atât de mulţi de viroză. Vorbeaţi că noi vom da primarii de Sectoare şi primarul general. Nu! Cetăţenii îi vor da! Noi avem capacitatea de a da oameni care să fie pregătiţi. Aş vrea ca listele de candidaturi pentru toată ţara să fie stabilite după o pregătire extrem de serioasă. Robert, vei avea susţinerea mea pentru tot ceea ce vrei să faci! Dacă PSD nu-şi pune un candidat propriu la Primăria Capitalei, nu mai putem să spunem că suntem cel mai mare partid. Nu mai vreau să susţinem pe nimeni decât un coleg de partid! Fiecare membru are o responsabilitate uriaşă. S-a disuctat în acetse zile de Congres. Mari, în BPN, vom avea o discuţie exact pe acest subiect şi vom lua cea mai bună decizie pentru partid. Sunt absolut convins că vei face treabă, aşa cum ai făcut peste tot unde ai fost.

UPDATE Robert Negoiţă Robert Negoiţă a fost votat, cu unanimitate de voturi, preşedinte al PSD Bucureşti.

Robert Negoiţă, unicul candidat la şefia PSD Bucureşti: Este un moment de bilanţ. Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat. Se întâmplă lucruri bune în România. Nu consider adecvat discursul: "la anul trebuie să câştigăm alegerile". Mi-am propus o admnistra'ie eficientă şi o luptă împotriva corupţiei. Am auzit voci că PSD nu încurajează lupta împotriva corupţiei. PSD îşi doreşte o curăţenie a acestui putregai care se numeşte corupţia. Când medicul taie, nu taie doar putregaiul, ci mai ia şi din zona bună, dar medicul devine mai specializat. Niciun sistem nu este perfect, dar PSD îşi doreşte o Românie necorupră şi cu cât mai rpede scăpăm de corupţi, cu atât mai bine. Hai să facem din aceatsă ţară o Românie performantă! Un alt obiectiv este schimbarea de mentalitate. Prea mult am fost conduşi de demagogi, foarte sociabili, dar nu ştiu să scrie două lucruri pe care le-au făcut pentru comunitatea care i-au ales. Apreciez foarte mult deschiderea pe care Liviu Dragnea o promovează cu celelalte partide. Chiar dacă sunt o persoană curajoasă, sunt îngrijorat de iarna care va veni şi îi invit pe cei de la PNL să facem o discuţie cu privire la RADET. Bucureştiul să aibă căldură! Dcaă voi fi ales, voi face tot posibilul ca obiectivele pe care le-am spus aici să se îndeplinească.

Gabriel Mutu, preşedintele PSD Sector 6, desemnat candidatul PSD la Primăria Sectorului 6: Robert Negoiţă, PSD Sector 6 te susţine. Mi-ar plăcea să facem parte din echipa ta, acea echipă care va câştiga Primăria Capitalei.

UPDATE Ecaterina Andronescu: Vă mulţumesc că m-aţi suportat în fruntea municipiului Bucureşti

„Vreau să vă mulţumesc că m-aţi suportat în fruntea municipiului Bucureşti. Niciodată nu am fost de părere că o funcţie îl face pe om. Vreau să vă spun că în momentul în care  primarul Sectorului 3 a declarat că doreşte să candideze, am considerat că e potrivit să-l încurajăm să ducă organizaţia mai departe“, a declarat Ecaterina Andronescu, actual preşedinte al organizaţiei PDS Bucureşti, la începerea şedinţei social-democraţilor pentru alegerea noului şef. 

Printre personalităţile politice prezente la algerile oraganizaţiei PSD Bucureşti este şi fostul parlamentar PNL Daniel Barbu, actual membru al ALDE. Prezenţa lui Barbu, dar şi a lui Alex Cumpănaşu (preşedinte al unui ONG), a fost salutată de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.

UPDATE Liviu Dragnea, despre Congresul PSD

Liviu Dragnea a vorbit, joi, înaintea alegerile la organizaţia PSD Bucureşti, despre devansarea datei prinvind Congresul social-democraţilor. „Subiectul acesta îl vom discuţa marţi la BPN. O să-l ţinem marţi că luni e începutul anului şcolar. Am vorbit cu o parte dintre ei şi mulţi au argumente serioase. Am discutat cu mai mulţi şi începe să prindă contur (n.r. - decizia referitoare la Congres). Nu resping ideea. Este important ce vrea majoritatea“, a declarat liderul social-democrat. 

Întrebat despre locul în care se află Victor Ponta, Drangea a afirmat că nu ştie unde este premierul şi că nu a mai vorbit cu acesta de marţi, de la şedinţa coaliţiei. „Sincer, nu ştiu. Nu am vorbit cu premierul ieri, nici azi (...) Nu ne-a zis nimic“.   


„Astăzi au loc alegerile la PSD Bucureşti, iar singurul candidat este Robert Negoiţă. Ecaterina Andronescu nu mai candidează. Robert Negoiţă este singrul nostru primar la Bucureşti şi are cele mai mari şanse să fie candidatul nostru şi pentru Primăria Capitalei. În sondajele noastre interne, Robert Negoiţă este cel mai bine plasat“, au declarat surse din conducerea PSD, pentru „Adevărul“. La Conferinţa Extraordinară a PSD Bucureşti va participa şi Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, este una dintre soluţiile de rezervă ale PSD pentru Primăria Capitalei la alegerile locale de anul viitor, au declarat surse din PSD pentru „Adevărul“, imediat după arestarea lui Sorin Oprescu, primar al Capitalei.

„Avem doi candidaţi de rezervă, iar Robert Negoiţă este una dintre ele şi cea mai probabilă“, au declarat surse social-democrate, pentru „Adevărul“.

Reţinerea lui Sorin Oprescu, primar al Capitalei, modifică din temelii tabloul alegerilor locale pentru Primăria Capitalei. PSD îl gira pentru un nou mandat pe Sorin Oprescu, care avea cele mai mari şanse la Primăria Capitalei, având în vedere că primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur de scrutin, iar aleşii în funcţie sunt, astfel, avantajaţi. „Merg pe mâna lui Sorin Oprescu. Mereu am mers pe mâna lui Sorin Oprescu. Şi el m-a sprijinit pe mine“, spunea premierul Victor Ponta, în urmă cu mai puţin de o lună. Tocmai de aceea PSD nici nu s-a dat de ceasul morţii să caute un alt candidat viabil pe vremea când Victor Ponta se afla la cârma partidului.

Robert Negoiţă, sprijinit de Dragnea

Robert Negoiţă se bucură de susţinerea preşedintelui PSD Liviu Dragnea, pe care l-a ajutat să câştige şefia partidului în faţa taberei din PSD controlată de Ponta. După alegerea sa în funcţia de preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea a ţinut să prezinte noua echipă de la vârful PSD formată din Robert Negoiţă, Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, şi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

„Avem doi oameni în Comitetului Executiv al PSD, chiar în Biroul Naţional, vicepreşedinţi, care conduc două structuri asociative ale administraţiei locale foarte importante: Asociaţia Municipiilor, condusă de primarul Robert Negoiţă şi Uniunea Consiliilor Judeţene condusă de Marian Oprişan. Rolul lor important este ca împreună cu primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene PSD să înceapă un program de acţiuni concrete atât pentru a îmbunătăţi legislaţia aferentă domeniului respectiv cât şi pentru a-i ajuta în pregătirea pentru campania electorală“, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Negoiţă, aflat la cel de-al treilea mandat de primar al Sectorului 3 al Capitalei, a fost ales preşedinte al Asociaţiei Muncipiilor din România (AMR), în iunie, în cadrul adunării generale. Totodată, Negoiţă este preşedinte executiv al PSD Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite