Surse: Răsturnare de situaţie la USR. Echipa Cosette pierde un om. Din ce facţiune a partidului face parte cel mai nou membru al BN al USR

Surse: Răsturnare de situaţie la USR. Echipa Cosette pierde un om. Din ce facţiune a partidului face parte cel mai nou membru al BN al USR

Echipa Cosette pierde un om, potrivit ultimelor calcule/

Uniunea Salvaţi România a greşit calculele în ceea ce priveşte repartizarea funcţiilor în noul Birou Naţional. Platforma „USR la firul ierbii“ primise doar un loc, deşi avea dreptul la două, potrivit numărului de voturi. În schimb echipa Cosette, adică principala tabără anti-Barna, pierde un om, potrivit unor surse politce.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Corbu din „USR la firul ierbii“ va fi membru în Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România, în urma refacerii calculelor în ceea ce priveşte repartizarea mandatelor în cadrul Biroului Naţional al formaţiunii, potrivit unor surse politice. 

Corbu îi va lua locul Ştefaniei Petre de la platforma „Uniţi Salvăm România“, adică grupul format în jurul lui Cosette Chichirău, care la Congres obţinuse 9 locuri. „Situaţia nu e clară încă în ceea ce priveşte distribuţia mandatelor“, au precizat surse din conducerea USR pentru „Adevărul“.

 Aşadar, echipa Cosette va avea acum 8 locuri în Biroul Naţional, în timp ce echipa Barna are 12 oameni, 2 vin de la USR echilibrat, 2 de la USR la firul ierbii, iar unul de la USR Unit. 

Dan Barna şi apropiaţii săi vor putea să-şi impună deciziile la mustaţă dată fiind actuala componenţă a Biroului Naţional, pe lângă cele 12 voturi ale celor din platforma „USR la guvernare“, aceştia bazându-se şi pe susţinerea lui Allen Coliban de la USR echilibrat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: