Surse. Cum ar putea arăta noul Guvern PNL. Cîţu la Finanţe, Turcan la Educaţie. Cine ocupă restul portofoliilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat astăzi o serie de consultări la Palatul Cotroceni cu toate partidele (PSD nu a venit), la finalul cărora a anunţat că luni sau marţi va avea un nume de premier, şi că se va forma un „guvern PNL sau în jurul PNL”. Au apărut deja şi primele nume vehiculate: Raluca Turcan la Educaţie, Emil Hurezeanu sau Cristian Diaconescu la Externe, Vlad Nistor la Cultură.

Cu toate că la nivel declarativ se vorbeşte de anticipate, este foarte greu să se ajungă la această variantă. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis, precum şi mai multe partide au anunţat că nu susţin o asemenea opţiune.

Astfel, potrivit unor surse politice, prima şansă pentru premier o are Ludovic Orban, acesta fiind votat de Consiliul Naţional pentru a fi desemnat de către partid, în cazul în care cade Guvernul PSD.

De, asemenea, în ceea ce priveşte echipa de miniştri care ar veni alături de Ludovic Orban ar fi Florin Cîţu, văzut cea mai bună variantă pentru Finanţe, şi Raluca Turcan, propunere pentru Ministerul Educaţiei.

Surse politice susţin că o luptă mare va fi pentru Ministerul Dezvoltării, acolo unde sunt banii pentru edilii locali şi unde sunt văzute cel puţin două variante de membri cu putere în partid: Robert Sighiartău (secretar general al PNL) sau Florin Roman (vicepreşedinte PNL şi preşedinte al Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor).

Şi la ministerul de Externe sunt vehiculate două nume, mai susţin sursele citate - Emil Hurezeanu (Ambasadorul României în Germania) şi Cristian Diaconescu (fost ministru de Externe). Totodată, la portofoliul de ministru al Culturii este vizat Vlad Nistor (deputat PNL), în timp ce la Ministerul Muncii este vehiculat în partid numele lui Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj.

În total, se vehiculează ca PNL să meargă pe o listă cu 15 ministere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite