Surse. PSD sfidează din nou diaspora: o propune ministru pentru românii de pretutindeni pe Lilla Debelka, critic vehement al protestului din 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lilla Debelka Foto: Facebok
Lilla Debelka Foto: Facebok

Lilla Boglárka Debelka, secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, are mari şanse să fie avansată ministru, în locul Nataliei Intotero, care va pleca în Parlamentul European, susţin surse politice pentru Adevărul. Deşi ocupă funcţia de preşedinte al PSD Diaspora, Debelka a criticat dur protestul din 10 august, pe care l-a numit „anti-democratic“. O altă variantă pentru minister e Claudia Ţapardel, europarlamentar PSD.

PSD va decide mâine cine o va înlocui pe Natalia Intotero în fruntea Ministerului pentru românii de pretutindeni. Cele mai mari şanse le are Lilla Debelka, actual secretar de stat în minister. Debelka, şefa PSD Diaspora, este susţinută de premierul Viorica Dăncilă, de şeful PSD Oradea Ioan Mang şi de secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, susţin surse politice pentru Adevărul. 

Iată ce posta Lilla Debelka, pe Facebook, după protestul diapsorei din 10 august: 

„Protestul din 10 august 2018 nu poate fi considerat o manifestaţie a Diasporei, ci o acţiune anti-democratică la care au participat din culise preşedintele şi liderii opoziţiei. Valul de incitări la violenţă de pe reţelele online de comunicare şi lipsa de asumare din ultimul moment a organizării protestului demonstrează premeditarea violenţelor, care s-au manifestat regretabil, cu sprijinul liderilor formali şi spirituali ai evenimentului. În timpul protestului, USR şi-a făcut campanie, iar Klaus Johannis a avut o intervenţie publică inadmisibilă şi incompatibilă cu calitatea de Preşedinte al României. Ignorând atribuţia sa de mediere, Johannis a condamnat instituţia Jandarmeriei care asigură ordinea publică, fără o analiză oficială echilibrată, şi a incitat la violenţă şi huliganism. Preşedintele a devenit astfel complice la subminarea autorităţii instituţiilor statului şi la tentativa de răsturnare a ordinii de drept”, susţinea Lilla Debelka, într-un mesaj pe Facebook. 

Lilla Debelka FOTO Facebook

Codrin Ştefănescu o ajută pe Lilla Debelka să taie din bucatele Puterii

Tensiuni între Dragnea şi Dăncilă

Viorica Dăncilă se opune remanierii lui Tudorel Toader, susţin surse guvernamentale pentru Adevărul. Însă opoziţia premierului va fi curmată de CEX-ul PSD, care va vota mâine retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei. Toader este blamat în partid că s-a opus ordonanţei de urgenţă care l-ar salva pe Dragnea de problemele penale. Trei nume sunt luate în calcul pentru Justiţie: Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae şi Robert Cazanciuc

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite