PSD schimbă propunerea de ministru al Economiei. Humelnicu: „Renunţ din motive personale”. Cine îl va înlocui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidul condus de Marcel Ciolacu face unele schimbări de miniştri pe ultima sută de metri FOTO Inquam Photos George Călin
Partidul condus de Marcel Ciolacu face unele schimbări de miniştri pe ultima sută de metri FOTO Inquam Photos George Călin

Marius Humelnicu, propunerea de ministru al Economiei, a anunţat că face un pas în spate şi renunţă la nominalizare. În locul acestuia va fi susţinut Florin Spătaru, directorul şantierului naval Damen din Galaţi.

UPDATE - Ştefan Radu Oprea a transmis că Marius Humelnicu va fi înlocuit de Florin Spătaru. „Are un CV impresionant, absolvent a două facultăţi, doctor în economie, absolvent la London Business School, o şcoală de afaceri din Londra, foarte implicat. Credem că va avea o activitate foarte bună la Ministerul Economiei”, a spus social-democratul.

Întrebat când se va decide numele secretarului general al guvernului, acesta a precizat că până joi vom avea un guvern cu drepturi depline. 

„Joi va fi guvern, cu certitudine, pentru că programul din seara aceasta este clar, va fi depus la ora 18”, a precizat Radu-Oprea.

***

O zi a rezistat ca ministru propus Marius Humelnicu, parlamentar de Galaţi care a fost fotbalist până la 30 de ani. În urma unei şedinţe în format restrâns a liderilor PSD, Humelnicu a transmis presei un comunicat laconic. 

„Am decis să renunţ la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Economiei din motive personale şi să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din organizaţia PSD Galaţi pentru onoarea de a mă propune în funcţia de ministru al Economiei şi colegilor mei din partid”, a fost mesajul lui Humelnicu. 

În locul lui Humelnicu va fi susţinut Florin Spătaru, director al şantierului naval Damen din Galaţi, potrivit informaţiilor Adevărul. Spătaru are parte de susţinerea aceloraşi filiale judeţene care l-au sprijinit şi pe Humelnicu la Economie, adică PSD Galaţi şi PSD Brăila.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite