Surse: PSD renunţă la postul de viceguvernator BNR. Funcţia ar urma să fie ocupată de deputatul PNL Eugen Nicolăescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Eugen Nicolăescu. FOTO David Muntean
Deputatul Eugen Nicolăescu. FOTO David Muntean

PSD va renunţa la postul de viceguvernator BNR, rămas vacant în urma demisiei lui Bogdan Olteanu, şi îl va ceda PNL, pentru această funcţie urmând a fi propus deputatul liberal Eugen Nicolăescu, au declarat, joi, surse din conducerea PSD, pentru News.ro.

Postul aparţinuse, potrivit algoritmului, PNL, care l-a desemnat şi pe Bogdan Olteanu. Deşi postul era vacant din august 2016, Parlamentul nu a făcut o nouă numire, subiectul fiind luat în discuţie abia după alegerile din decembrie anul trecut. Iniţial, PSD a revendicat acest post.

Surse social-democrate au declarat însă joi că PSD renunţă la acest post şi îl cedează liberalilor.„A fost o negociere cu PSD pe tot tabloul de funcţii aflate sub control parlamentar. PNL nu va mai emite pretenţii. Dacă voiau, îşi puneau omul lor la BNR, asta a fost negocierea”, au declarat şi surse liberale.                     

Postul de viceguvernator al BNR a rămas vacant după ce Bogdan Olteanu şi-a depus, în august 2016, demisia din funcţie.

În 18 octombrie 2016, DNA l-a trimis în judecată pe Bogdan Olteanu pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că în 2008, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiun Vîntu un milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul intervenţiilor la primul-ministrul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Olteanu, care ocupa a treia treaptă în ierarhia BNR - după guvernatorul Mugur Isărescu şi prim-viceguvernatorul Florin Georgescu -, este primul înalt oficial al băncii centrale aflat într-o asemenea situaţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite