Surse. PSD negociază cu PSRO o alianţă pentru alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD negociază cu partidul lui Mircea Geoană, PSRO, o alianţă a celor două formaţiuni în vederea participării pe liste comune la alegerile parlamentare, au declarat pentru „Adevărul“ surse politice.

PSD a început negocierile cu PSRO  în vederea încheierii unei alianţe pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, au precizat pentru „Adevărul“ surse politice.  De altfel, o primă reacţie a venit chiar din partea lui Liviu Dragnea. „PSRO poate să fie unul dintre aceste partide (n.r.  - cu care să discutăm pentru o colaborare), dacă ne vom întâlni şi dacă vom găsi util că merită să facem această colaborare. Alte discuţii cu PER şi cum Fenechiu de la PND”, a declarat Dragnea, joi, lăsând să se înţeleagă că deja au început discuţiile cu Geoană. 

„Am văzut declaraţiile lui Mircea Geoană. Mircea Geoană a spus nişte lucruri foarte interesante şi care mă fac să mă gândesc serios că o discuţie cu Mircea Geoană nu strică. O discuţie care sper să o realizăm zilele viitoare. Nu doresc nici eu, nu cred că-şi doreşte nici dumnealui (n.r. - o revenire în PSD). Mircea Geoană este preşedintele unui partid. Dar a spus lucruri importante pentru conjunctura politică actuală”, a mai spus Dragnea. 

Fostul lider al PSD, Geoană, a precizat marţi că ar fi necesară o coaliţie a partidelor mici. Pe de altă parte, geoană şi cei din partidul său „au cochetat“ în ultimele luni şi cu liberalii, fiind în discuţie fuziunea cu aceştia prin absorbie, după ce în prealabil, fostul preşedinte al social-democraţilor semnase un protocol de colaborare postelectorală în primăvară.

La începutul săptămânii, Mircea Geoană a fost surprins purtând discuţii cu liderul PRU, Bogdan Diaconu, şi cu deputatul Sebastian Ghiţă. „Cât despre faimoasele poze, o discuţie nu înseamnă un acord. Iar discuţiile viitoare cu toţi posibilii parteneri vor depinde de respectarea acestor condiţii şi valori“, a declarat Geoană după surse politice au vehiculat că fostul social-democrat ar fi încercat să ajungă la o înţelegere cu Diaconu şi partidul acestuia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite