SURSE Cine sunt propunerile din echipa Orban pentru Biroul Executiv. Nume-surpriză în cazul prim-vicepreşedinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Echipa Orban a discutat ieri şi continuă vineri punerea la punct a echipei care va cere votul pentru viitorul Birou Executiv. Cei din echipa actualului şef al PNL au stabilit trei dintre candidaţii pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, dintre care doi sunt lideri cu greutate în partid, susţin surse din echipa Orban pentru „Adevărul”

Primul lider din echipa Orban care a anunţat că ţinteşte una dintre funcţiile de prim-vicepreşedinte a fost Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. De altfel, acesta a şi rămas pe lista de candidaţi pe care o va propune echipa Orban la Consiliul Naţional de duminică, când ar urma să fie dat votul pentru noul Birou Executiv. 

Un al doilea lider PNL care ţinteşte funcţia prim-vicepreşedinte este Virgil Guran, preşedintele PNJ Dâmboviţa şi fost lider al senatorilor liberali până la începutul acestei sesiuni parlamentare. De altfel, Guran a mers aproape la toate şedinţe de CDJ cu Orban, pentru prezentarea moţiunii şefului PNL. 

Potrivit surselor „Adevărul” din echipa Orban, al treilea pretendent la funcţia de prim-vicepreşedinte este un nume-supriză, Dan Motreanu, în prezent preşedinte al PNL Giurgiu. Motreanu şi organizaţia sa au avut o atitudine neutră în competiţia din PNL, ambele moţiuni fiind validate de liberalii din Giurgiu. Însă până la urmă, Motreanu va ţinti una din funcţiile de top din PNL. Al patrulea loc de prim-vicepreşedinte va rămâne liber. De altfel, Orban a spus în repetate rânduri că trebuie lăsate funcţii şi pentru cei din echipa adversă. 

În ceea ce priveşte stabilirea numelor de vicepreşedinţi, lista nu este încă definitivată, însă printre numele deja stabilite sunt Violeta Alexandru, Laurenţiu Leoreanu, Alexandru Nazare, Viorel Badea, Valentin Făgărăşian, Nicolae Giugea şi George Şişcu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite