Surse: Proiectele de suspendare a PUZ-urilor din Bucureşti divizează coaliţia PNL-USR-PLUS din Capitală. Liberalii se opun lui Nicuşor Dan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii lui Ludovic Orban nu sunt de acord cu proiectele propuse de Nicuşor Dan. FOTO Inquam Photos
Liberalii lui Ludovic Orban nu sunt de acord cu proiectele propuse de Nicuşor Dan. FOTO Inquam Photos

Consilierii liberali nu sunt de acord cu suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru cinci din sectoarele Capitalei pentru 24 de luni, susţin surse politice pentru „Adevărul”. Pe de altă parte, USR-PLUS e de acord cu propunerile lui Nicuşor Dan. O soluţie compromis care a fost discutată, dar pentru care nu s-a bătut palma, e suspendarea pentru doar trei luni.

Subiectul suspendării PUZ-urilor pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 a dus la tensiuni în cadrul coaliţiei formate de PNL şi USR-PLUS la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Miercuri seară consilierii generali din PNL au discutat cu şeful partidului, Ludovic Orban, despre poziţionarea lor pe acest subiect. Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că mai mulţi consilieri i-au transmis lui Orban că ei nu vor să voteze proiectele considerate problematice. Unul dintre motive ar fi faptul că dacă ar face acest lucru e doar o problemă de timp până se vor afla în proces cu diferiţi dezvoltatori imobiliari, dar fiind faptul că acestora li s-ar bloca activitatea pentru o perioadă destul de mare de timp. 

„Ne lăudăm că avem o legislaţie bună pentru cei care muncesc în construcţii şi că susţinem mediul de afaceri, dar printr-o mişcare de felul ăsta ne-am pune o grămadă de lume în cap. Şi aici nu mă refer doar la lobby-ul pe care îl fac marii dezvoltatori imobiliari, şi care e de înţeles, pentru că e afacerea lor. Dar o să avem de furcă şi cu oamenii simpli care şi-au umpărat apartamente care sunt în stadiul de construcţie sau care nu apucat să semneze recepţia. Să vezi atunci procese, pentru că oamenii ăia au dat avans, unii poate chiar au achitat aproape toată suma”, a precizat pentru „Adevărul” unul dintre liderii PNL Bucureşti.

Joi dimineaţă Nicuşor Dan a discutat cu consilierii din Comisia de urbanism. Surse politice susţin că liberalii i-au spus că, de principiu, nu sunt de acord cu ceea ce propune primarul general, dar o variantă considerată de compromis ar fi suspendarea acestor PUZ-uri  doar pentru trei luni, iar până atunci să fie identificate punctual problemele. 

Surse politice susţin pentru „Adevărul” că Nicuşor Dan nu are de gând să renunţe la cele cinci proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei de vineri în ceea ce priveşte suspendarea PUZ-urile. Cel mai probabil discuţiile vor continua şi în această seară, dar şi mâine dimineaţă, pe tema soluţiei de compromis. 

Pe de altă parte, USR-PLUS a anunţat că va vota pentru suspendarea PUZ-urilor. Consiliera Ana Ciceală a precizat pentru „Adevărul” că se aşteaptă ca toţi colegii săi să fie la şedinţă şi să nu apară absenţe. De altfel, mai mulţi membri ai USR-PLUS sunt printre cei care au atacat în instanţă PUZ-urile. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite