Surse: Primele nume de miniştri. Cine e în cărţi pentru Finanţe, Dezvoltare şi Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban s-ar baza într-un viitor Guvern pe Raluca Turcan, potrivit unor surse politice. FOTO Mediafax
Ludovic Orban s-ar baza într-un viitor Guvern pe Raluca Turcan, potrivit unor surse politice. FOTO Mediafax

Opoziţia începe să-şi aştearnă pe listă variantele de miniştri pentru un Guvern format în jurul PNL, cu Ludovic Orban premier. Doi dintre liderii liberali care vor prinde locuri în noua echipă guvernamentală sunt Florin Cîţu, cel mai probabil propunere pentru Ministerul Finanţelor, şi Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al formaţiunii care are prima şansă pentru portofoliul Educaţiei.

Căderea Guvernului Dăncilă şi chemarea la consultări a dat şi startul conturării primelor schiţe privind un viitor Guvern format în jurul PNL, cu toate că la nivel declarativ se vorbeşte de anticipate, dar să se ajungă la ele este destul de dificil. 

Potrivit unor surse politice, prima şansă pentru premier o are Ludovic Orban, acesta fiind votat de Consiliul Naţional pentru a fi desemnat de către partid, în cazul în care cade Guvernul PSD. 

De, asemenea, în ceea ce priveşte echipa de miniştri care ar veni alături de Ludovic Orban ar fi Florin Cîţu, văzut cea mai bună variantă pentru Finanţe, şi Raluca Turcan, propunere pentru Ministerul Educaţeii. 

Surse politice susţin că o luptă mare va fi pentru Ministerul Dezvoltării, acolo unde sunt banii pentru edilii locali şi unde sunt văzute cel puţin două variante de membri cu putere în partid: Robert Sighiartău (secretar general al PNL) sau Florin Roman (vicepreşedinte PNL şi preşedinte al Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor). 

Şi la Ministerul Muncii ar exista o variantă care se vehiculează în partid, adică Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj. 

Pe de altă parte, surse din conducerea PNL nu exclud varianta ca liberalii să vină cu oameni care nu fac parte din Biroul Executiv, adică să vină cu parlamentari fără funcţii de conducere sau cu oameni din administraţia locală, ceea ce ar fi însă problematic, mai ales din punct de vedere al susţinerii în legislativ. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite