Surse: Ponta a refuzat să contrasemneze şi decorarea şefului STS Marcel Opriş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Opriş, şeful STS
Marcel Opriş, şeful STS

Preşedintele Traian Băsescu a mai trimis prim-ministrului Victor Ponta şi un decret de decorare a şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, pe care premierul va refuza, de asemenea, să îl contrasemneze, ca şi în cazul conducerii ICR, au declarat agenţiei Mediafax surse guvernamentale.

Victor Ponta a declarat, miercuri, la Giurgiu, că nu a contrasemnat documentele pentru decorarea lui Horia Roman Patapievici pentru că există un raport al Curţii de Conturi care arată nereguli în gestionarea banilor la ICR în perioada în care acesta a condus institutia. Pe fostul vicepreşedinte al ICR, Mircea Mihăieş, premierul l-a gratulat cu apelativul fascist bătrân. „Este o neghiobie“, i-a replicat Mihăieş.

Marcel Opriş a ajuns în atenţia opiniei publice după scandalul iscat de accidentul din Apuseni. Premierul Victor Ponta a cerut Parlamentului să treacă STS în subordinea Ministerului din Interne, după ce preşedintele Traian Băsescu a refuzat să-l demită în CSAT pe Marcel Opriş, ca urmare a modului în care instituţia pe care o conduce a gestionat localizarea aeronavei prăbuşite, la 20 ianuarie, în Munţii Apuseni.

Senatorii din Comisia pentru administraţie au decis, în luna aprilie, să amâne cu o lună dezbaterea iniţiativei legislative prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) trece în subordinea MAI.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite