SURSE Ponta confirmă afirmaţia lui Băsescu: Predoiu a cerut să facă parte din Guvernul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu FOTO Marian Iliescu d
Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu FOTO Marian Iliescu d

Surse politice au declarat, pentru “Adevărul”, că premierul Victor Ponta ar fi confirmat declaraţiile făcute vineri de preşedintele Traian Băsescu, potrivit cărora prim-vicepreşdintele PDL, Cătălin Predoiu, ar fi vrut să facă parte din Cabinetul condus de liderul social-democrat.

Vineri, premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, iar la întâlnire a confirmat că democrat-liberalul Cătălin Predoiu şi-a exprimat dorinţa de a fi ministru în Cabinetul său, potrivit unor surse politice.

Anterior, în cursul emisiunii “Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV, preşedintele Băsescu a declarat că Predoiu i-ar fi cerut să discute cu premierul Victor Ponta pentru a-i menţine funcţia de ministru al Justiţiei.

“M-a deranjat că îmi dădea lecţii domnul Predoiu, când el a venit la mine să-l rog pe Victor Ponta să-l menţină în Guvern, iar Ponta m-a refuzat. Să nu-mi dea mie lecţii Predoiu. Eu am vorbit cu Ponta, iar Ponta nu a fost de acord”, a afirmat liderul de la Cotroceni.

De asemenea, el a dezvăluit că prim-vicepreşedintele PDL ar fi propus înlocuirea lui Daniel Morar la DNA cu una dintre consilierele sale.

“Domnul Predoiu a propus înlocuirea lui Daniel Morar de la DNA cu o doamnă care nu avusese dosare importante în viaţa ei, care îi era consilier.  Iar mie îmi dădea lecţii cum a renunţat preşedintele la Daniel Morar. Or, el, cu mânuţa lui, a făcut propunerea de înlocuire a lui Daniel Morar, după primul mandat. M-a deranjat tipul acesta de om. Când l-am chemat să-l întreb dacă vrea să rămână ministru în Guvernul Boc i-am pus o singură condiţie: să-l propună pe Morar la DNA. A fost singura condiţie. Apoi, i-am explicat lui Boc că ar fi bine să avem un ministru la Justiţie care să nu fie de la PDL”, a mai spus preşedintele Băsescu.

Ulterior, Cătălin Predoiu a comentat acuzaţiile formulate de Traian Băsescu. Potrivit liderului democrat-liberal, preşedintele şi premierul Ponta i-ar fi cerut să rămână în Guvern, solicitare pe care a refuzat-o.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite