Surse. PNL numără trădătorii altora. Liberalii, care au racolat 150 de primari PSD, vor să afle câţi traseişti sunt la USR PLUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ludovic Orban e, declarativ, împotriva traseismului, dar, practic, acceptă traseismul
Premierul Ludovic Orban e, declarativ, împotriva traseismului, dar, practic, acceptă traseismul

Conducerea PNL le-a cerut organizaţiilor din ţară să numere câţi candidaţi USR PLUS la alegerile locale provin din alte partide, arată un mesaj intern obţinut de Adevărul. PNL a racolat aproape 150 de primari de la PSD, susţin surse liberale. Şi Alianţa USR PLUS a bifat câteva transferuri.

”Buna ziua. Va solicitam sa comunicati urgent, pana maine dimineata, Secretariatului General PNL lista persoanelor care acum candideaza din partea USR-PLUS si care au fost la alte partide”, arată mesajul trimis de conducerea PNL către filiale. 

Liberalii au transferat de la PSD aproape 150 de primari în ultima lună, susţin surse social-democrate pentru Adevărul. Pe de altă parte, şi PSD a racolat 40 de primari de la PNL şi de la alte partide, deci pierderea netă a social-democraţilor înainte de alegerile locale e de 100 de primari. Comparativ, în 2014, prin celebra OUG 55, moşită de Liviu Dragnea, PSD a transferat peste 400 de primari de la PNL. Liberalii au mai luat câteva sute de candidaţi şi de la alte partide, în special de la PMP şi ALDE. 

Pe de altă parte, nici Alianţa USR PLUS nu e complet străină de traseism. 9 candidaţi ai USR pentru primăriile din judeţul Timiş ar fi trecut anterioar pe la alte partide, arată presa locală. În Iaşi, candidatul USR PLUS la şefia Consiliului Judeţean e Marius Bodea, fost deputat liberal, unul dintre apropiaţii lui Relu Fenechiu. 

Întrebat de Adevărul de ce PNL racolează în masă primari şi parlamentari PSD, preşedintele Klaus Iohannis a insistat că nu este de acord cu traseismul politic. "Eu reiterez ce am mai spus. Eu sunt împotriva acestui traseism politic. Ba, mai mult, am avut diferite întâlniri şi cu foşti colegi, colege din PNL şi le-am spus şi lor acest lucru, dar evident cazuri punctuale au apărut şi trebuie să spun încă o dată: eu sunt împotriva traseismului politic şi sper să prind vremea în politica românească când acest traseism nu se mai practică. (...) Probabil se va ţine cont din ce în ce mai mult (de punctul meu de vedere în privinţa traseismului, n.r.). Cel puţin aceasta ar fi speranţa mea, ca cel mai important partid acum de pe scena politică să dea un exemplu demn de urmat şi în acest domeniu", a afirmat şeful statului, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite