Surse: PNL negociază la bucată cu parlamentarii USR şi PSD pentru susţinerea Guvernului Ciucă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, şeful PNL FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu, şeful PNL FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi echipa sa sunt puşi să discute susţinerea noului Guvern cu parlamentarii USR şi PSD, însă nu cu şefii acestor formaţiuni, ci fiecare deputat şi senator în parte, susţin surse din conducerea PNL

Conducerea PNL ar vrea ca votul pentru Guvernul Ciucă să aibă loc spre sfârşitul săptămânii, cu toate că nu este clar ce susţinerea are noul premier. Potrivit unor surse politice, USR i-a cerut lui Florin Cîţu aceleaşi ministere, insistindu-se inclusiv pentru Stelian Ion la Justiţie, potrivit unor surse politice. 

Florin Cîţu nu vrea ca PNL să mai negocieze cu PSD pentru un vot în bloc, ci va merge pe varianta negocierilor cu parlamentarii, om cu om. Această strategie are loc în condiţiile în care Guvernul Ciucă mai are nevoie de circa 70 de voturi. 

Surse politice liberale susţin că Florin Cîţu consideră că Nicolae Ciucă nu are niciun mandat de negociere cu USR şI PSD pentru un altfel de guvern în afara celui minoritar. Poziţionarea lui Cîţu este suprinzătoare, în condiţiile în care Klaus Iohannis i-a cerut lui Ciucă să fie mai flexibil la negocierile cu USR şi PSD, astfel încât să-şi asigure susţinerea unuia dintre partide. 

În ceea ce priveşte negocierile pentru portofolii, PNL va continua discuţiile cu UDMR astăzi. Partidul lui Kelemen Hunor insistă să primească Fondurile Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite