Oficial. PNL a decis lista pentru Bruxelles. Cine a prins loc eligibil şi ce le-a spus Rareş Bogdan liberalilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Bogdan va deschide lista PNL FOTO Marian Iliscu
Rareş Bogdan va deschide lista PNL FOTO Marian Iliscu

Liberalii au decis lista de candidaţi pentru Parlamentul European. Capul de listă al PNL este  jurnalistul Rareş Bogdan, urmat de Mircea Hava (primarul Albei Iulia) şi Siegfried Mureşan (europarlamentar şi purtător de cuvânt al PPE). Pe listă se mai regăsesc Vasile Blaga, Adina Vălean sau Cristian Buşoi.

UPDATE Rareş Bogdan, în primul mesaj în calitate de candidat al PNL:  Mă voi bate pentru libertatea presei, pentru libertatea cuvântului.  Eu părăsesc presa cu durere. A fost cea mai grea decizie a mea. din viaţă. Dumnezeu mi-a dat tot în presă.  Urmează o nouă etapă în care sper să am acelaşi succes ca în presă. 

Nu putem abandona România în mâinile PSD. Nu cer nimic PNL. Nu vreau nicio funcţie în PNL. Am venit să aduc un plus, iar ei să evalueze pe 26 mai dacă au făcut un lucru bun sau nu. PNL poate ocupa primul loc în seara zilei de 26 mai. Totul este ca fiecare din PNL să înţeleagă acest lucru împreună cu oameniic are nu vor ca România să fie acaparată de caractiţa PSD şi a lui Dragnea. 

UPDATE Ludovic Orban a anunţat lista de candidaţi ai PNL pentru europarlamentare. „România nu e condamnată să fie condusă de oameni fără frica lui Dumnezeu, de oameni care folosesc puterea publică împotriva cetăţenilor. Avem cea mai puternică listă. Avem oameni care în viaţa lor au făcut lucruri palpabile pentru cetăţeni. Avem reprezentanţi care deja, în diferitele funcţii deţinute au arătat că au capacitatea să-i slujească pe cetăţeni“, a declarat şeful PNL. 

Referitor la prezenţa lui Rareş Bogdan pe listă, Orban a precizat: „Rareş Bogdan revine în PNL şi intră pe câmpul de bătălie, de data asta fiind alături de PNL. Rareş Bogdan e un adevărat campion al luptei împotriva minciunii“.  

Potrivit calculelor făcute de conducerea PNL, formaţiunea ar urma să prindă între 8 şi 10 locuri de europarlamentar. 

UPDATE Conducerea PNL a validat lista pentru alegerile europarlamentare. Votul a fost aproape în unanimitate. Doar Victor Paul Dobre s-a abţinut, acesta motivând că nu „suportă unanimităţile“. 

UPDATE Potrivit ultimelor informaţii, Vasile Blaga va fi pe locul 4 al listei, nu pe 6. Pe locul 6 ar urma să fie Daniel Buda.

UPDATE Rareş Bogdan le-a spus liberalilor că nu vrea nicio funcţie şi va rămâne membru simplu. „Primirea mea aduce voturi din #rezist, diaspora şi conservatori. Dacă ne mobilizăm putem lua un scor istoric“, le-a spus Rareş Bogdan.  De asemenea, fostul realizator TV a subliniat că PNL poate fi partidul care va decide cum se va guverna în viitorii ani. „PNL poate să facă cărţile şi să împartă bucatele, poate face coaliţii, nu să fie chemat în ele“, a mai punctat Bogdan. 

UPDATE A ajuns Rareş Bogdan la şedinţa PNL. 

UPDATE Rareş Bogdan a anunţat că va intra în lupta pentru europarlamentare, pe lista PNL. „Am decis să intru în arenenă. Pericolul pentru România este mult prea mare. Intru în PNL, candidez la europarlamentare cap de listă. Vreau să-i conving pe toţi liberalii din ţară şi din diasporă, pe toţi cei care cred în dreapta unită, pe toţi cei care cred în preşedintele Iohannis că Partidul Naţional Liberal se va bate pentru prima dată în istoria sa post decembristă pentru a fi numărul 1 în seara zilei de 26 mai”, a declarat Rareş Bogdan pentru G4Media. 

UPDATE Şeful PNL, Ludovic Orban, le-a prezentat liberarilor reuniţi la Biroul Executiv un sondaj comandat de partid în care formaţiunea ar avea o intenţie de 27,9%, în timp ce PSD este în plină cădere, ajungând la 24,6%., au precizat surse politice din PNL pentru „Adevărul“.

Lista PNL pentru europarlamentare, potrivit mai multor surse din conducerea formaţiunii:

1.Rareş Bogdan;

2.Mircea Hava;

3.Siegfried Mureşan;

4.Daniel Buda;

5.Adina Vălean;

6.Vasile Blaga:

7.Dan Motreanu;

8.Gheorghe Falcă;

9.Cristian Buşoi;

10.Marian-Jean Marinescu

***

După mai multe amânări liberalii vor ţine joi şedinţele în care vor sta stabili lista pentru euroalegeri. Ultimele calcule şi negocieri arată că lista va fi deschisă de jurnalistul Rareş Bogdan. Potrivit unor surse din conducerea PNL, jurnalistul e urmat de unul dintre cei mai performanţi primari, Mircea Hava, şi de europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al familiei PPE şi unul dintre cei mai bine conectaţi politicieni la Bruxelles. 

Locul patru încă se negociază, urmând a fi ocupat de Daniel Buda (europarlamentar şi şef al PNL Cluj) sau de Vasile Blaga (fost preşedinte PDL). Locul 5 va fi ocupat de Adina Vălean, euroales cu experienţă, revenită după impasul negocierilor cu Crin Antonescu. 

Celelalte locuri eligibile încă sunt negociate până la terminarea şedinţelor PNL de joi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite