SURSE Ce nemulţumiri au fost la şedinţa PNL în care s-au validat negocierile privind alegerea prefecţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singura abţinere a fost din partea secretarului general, Robert Sighiartău FOTO Facebook Sighiartau
Singura abţinere a fost din partea secretarului general, Robert Sighiartău FOTO Facebook Sighiartau

Liderii PNL, reuniţi luni în şedinţa Biroului Executiv (BEX), au validat aproape în unanimitate negocierea cu celelalte partide din coaliţie în privinţa numirii prefecţilor, au declarat surse participante la şedinţ, citate de G4Media.ro.

Potrivit surselor G4Media, singura abţinere a fost din partea secretarului general al partidului, Robert Sighiartău, care a reproşat, printre altele, că prima opţiune la negociere a fost numirea de către PNL a prefectului din Sibiu şi nu a celui din Bucureşti.

„Clujul a adus cel mai mare număr de voturi pentru PNL. Coaliţia trebuie să fie puternică, nu trebuie să dăm ocazia naţionaliştilor să speculeze situaţia de la Satu Mare, unde tot UDMR va numi prefect, lucru care nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 30 de ani. Trebuia, dacă tot am pierdut ministerele importante, să compensăm numirea prefecţilor cu alegerea preferenţială”, ar mai fi spus Sighiartău în cadrul şedinţei BEX.

Persoanele care vor ocupa efectiv cele 23 de funcţii de prefecţi care revin PNL vor fi stabilite în perioada următoare, nominalizările urmând a fi făcute de organizaţiile judeţene într-o săptămână, au mai precizat sursele citate.

Mai mulţi lideri liberali au explicat însă că Robert Sighiartău mai este secretar general al PNL „doar cu numele”, el fiind tras pe linie moartă de Ludovic Orban după tentativa de puci eşuată de la finalul anului trecut, când a convocat de unul singur o şedinţă a Biroului Politic Naţional al partidului, nemulţumit fiind de negocierea privind împărţirea ministerelor între PNL – USR PLUS şi UDMR.

Potrivit negocierii din coaliţie, PNL va ocupa 23 de prefecturi, respectiv: Ilfov, Prahova, Sibiu, Bistriţa, Alba, Braşov, Mureş, Hunedoara, Caraş Severin, Bihor, Călăraşi, Olt, Dâmboviţa,  Dolj,  Mehedinţi, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Vrancea, Iaşi, Neamţ şi Botoşani.

Prima opţiune a liberalilor a fost judeţul Sibiu, cedând Bucureştiul celor de la USR PLUS şi Clujul celor de la UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite