Surse. Motivul pentru care Cosette Chichirău nu a participat la dezbaterea de la Iaşi: Ni s-a dat un ultimatum. Ori Liviu Iolu la primărie, ori nu negociem nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosette Chichirau FOTO Eduard Enea
Cosette Chichirau FOTO Eduard Enea

Tensiunile dintre USR şi PLUS s-au accentuat ieri la Iaşi după ce la dezbaterea programată între candidaţii celor două partide pentru primărie, respectiv Liviu Iolu şi Cosette Chichirău, a participat doar primul. Aceasta din urmă a motivat absenţa pe un grup intern de comunicare al partidului, precizând că vineri PLUS a transmis „un ultimatum” către USR Iaşi: „ori Liviu Iolu la primărie ori nu negociem nimic”.

La dezbaterea programată, duminică, la Iaşi între candidaţii PLUS şi USR la primărie, respectiv Liviu Iolu şi Cosette Chichirău, a venit doar reprezentantul PLUS, după ce Cosette Chichirău a anunţat cu o zi în urmă că anulează întrunirea, întrucât doreşte să iniţieze o discuţie mai largă la Iaşi pentru constituirea unei alianţe la nivel local.

Liviu Iolu a declarat că pentru PLUS este neprotocolar ceea ce s-a întâmplat, motivând că dezbaterea a fost decisă de comun acord cu Cosette Chichirău. „Ăsta era scopul, să ne prezentăm programul, atât eu, cât şi candidatul USR, ca apoi să alegem cea mai bună echipă pentru Iaşi. Nu am discutat direct cu doamna Cosette Chichirău, am fost doar anunţat că ea a amânat dezbaterea. Pentru noi este neprotocolar cel puţin, pentru că am decis împreună că facem această dezatere şi trebuia s-o ţinem împreună. Nu cunosc motivele“, a declarat Liviu Iolu, candidatul PLUS la Primăria Iaşi.

Cosette Chichirău: Liviu este un om bun, dar notorietatea şi încrederea pe care le are în Iaşi sunt foarte mici

Candidatul USR pentru primăria Iaşului, Cosette Chichirău, a motivat pe un grup intern al partidului motivul pentru care a decis să nu meargă la dezbatere. Potrivit unor surse „Adevărul”, aceasta a precizat că la o negociere anterioară, PLUS a dat un „ultimatim”: fie îl desemnează pe Iolu drept candidatul alianţei la Iaşi, fie „nu negociem nimic”.

„Joi am avut o întâlnire destul de productivă cu colegii de la Plus Iaşi. Am pornit de la puncte de vedere divergente, dar ne-am apropiat suficient pentru a fi încrezători că ajungem la o soluţie vineri. Paritatea finală putea fi de 2:1 (USR:Plus) sau chiar mai bine pentru Plus pe municipiul Iaşi.

Vineri după-amiază ni s-a dat un ultimatum: ori Liviu Iolu la primărie ori nu negociem nimic (liste de consilieri locali sau judeţeni). Mie mi s-a «oferit» primul loc la Camera Deputaţilor. Ne-am ridicat de la masă pentru că politica matură nu se face prin ultimatumuri. Politica matură respectă locuitorii unui oraş, nu îi insultă. Am propus colegilor de la Plus să amânăm dezbaterea pentru a ieşi din politca propriului buric şi a consulta şi alţi actori politici ieşeni. Nu trebuie să fiu eu candidatul unic al dreptei pentru Primăria Iaşi, dar nu poate fi cineva care nu este din Iaşi, nu locuieşte în Iaşi şi nu este cunoscut în Iaşi”, a subliniat Cosette Chichirău.

„În folosul cui este să fiu eu eliminată din alegerile locale?”

Aceasta din urmă a mai adăugat că deşi „Liviu este un om bun”, acesta nu are îndeajunsă notorietate sau încredere în Iaşi şi că va lucra în continuare pentru a-i „scăpa pe ieşeni de Chirica”.


„Mă întreb în folosul cui se fac aceste mişcări. Îi pasă cuiva de Iaşi sau rămânem în logica oamenilor susţinuţi sau trimişi de la Bucureşti sau Bruxelles? În folosul cui este să fiu eu eliminată din alegerile locale, în favoarea unui candidat cu zero şanse?

Liviu este un om bun, dar notorietatea şi încrederea pe care le are în Iaşi sunt foarte mici, iar timpul rămas pentru a creşte este extrem de scurt, mai ales pentru cineva care locueşte în Bruxelles.

Cu tristeţe şi dezamăgire, aşteptăm acum rezultatele sondajelor. În orice caz, voi rămâne fidelă până la capăt intereselor ieşenilor de a scăpa de Chirica şi de gaşca coruptă transpartină care îl susţine, şi voi lucra asiduu pentru găsirea unei soluţii de unire a dreptei la Iaşi. Încă am încredere că USR şi Plus, împreună cu dreapta curată din Iaşi vor găsi soluţia câştigătoare”, a mai relatat Chichirău.

mesaj intern cosette chichirau
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite