Ministrul Sănătăţii şi-a dat demisia. Ce declaraţii făcuse Victor Costache ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Costache. FOTO Eduard Enea
Victor Costache. FOTO Eduard Enea

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, şi-a depus demisia din funcţia deţinută. Gestul său vine după problemele apărute în contextul pandemiei de coronavirus. Ludovic Orban a confirmat demisia lui Costache şi a precizat că îl propune la conducerea ministerului pe Nelu Tătaru.

„Din informaţiile pe care le avem sunt aproape 180.000 de teste care trebuie să ajungă până la sfârşitul acestei săptămâni. Contractul e mult mai mare şi pe lângă iniţiativa Unifarm sunt şi alte piste. necesarul identificat e undeva între un minim de 2 milioane şi un maxim de 5 milioane.  (...) Am pregătit un protocol cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat, program inovativ de tipul celor din Coreea de Sud şi să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, door to door (n.r.- din uşă în uşă)”, a declarat Victor Costache, în cadrul unui interviu la Adevărul Live. 

„Am luat act de demisie. Îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia. Aproape 5 luni, Victor Costache a făcut parte din guvern, am făcut echipă. Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare”, a declarat Orban.

Premierul a venit şi cu o propunere imediat. „Îi voi propune preşedintelui pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru.Face parte din echipa de la Ministerul Sănătăţii. A fost, este şi va fi în prima bătălia a luptei pentru coronavirus.Azi e la Suceava, l-am sunat, urmând să revină în Bucureşti să să discutăm toate detaliile”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite