Surse: Ce miniştri au zilele numărate în Guvernul Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Alexandru nu e deloc pe placul liberalilor din teritoriu. FOTO  Mediafax / Alexandru Dobre
Violeta Alexandru nu e deloc pe placul liberalilor din teritoriu. FOTO  Mediafax / Alexandru Dobre

Mai mulţi miniştri PNL, printre care Violeta Alexandru şi Monica Anisie, au şanse foarte mici să mai prindă un portofoliu în viitorul mandat, aceştia fiind contestaţi de colegii de partid, au precizat surse din conducerea liberală pentru „Adevărul”.

În interiorul PNL sunt tot mai multe nemulţumiri faţă de câţiva miniştri din echipa Orban, demnitari care cel mai probabil vor fi traşi pe linie moartă odată cu formarea noului Guvern, fiindu-le însă asigurat un loc de senator sau deputat. Surse din conducerea liberală au declarat pentru „Adevărul” că din teritoriu este din ce în ce mai mult solicitată îndepărtarea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, fiind considerată lipsită de colegialitate prin modul cum se comportă cu oamenii din partid aflaţi în subordinea sa. Picăturile care au umplut paharul au fost mesajele pe care le-a avut faţă de Inspecţia Muncii, Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Casa de Pensii.

Prima instituţie luată la ţintă a fost Casa de Pensii, filiala făcută de ruşine fiind cea din Covasna. „Preferaţi să vă spun că lucrurile merg bine în administraţie peste tot? Nu merg dacă unii tragem şi alţii numără zilele până «scapă» de ministrul liberal care le cere efort, seriozitate. Dacă lucrurile erau puse la punct în urmă cu mulţi ani, nu ar fi fost cazul să se facă anul acesta un efort mai mare, neplăcut pentru cei care nu sunt obişnuiţi, în general, să muncească”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru. Critici similare au fost şi pentru filiale din ţară, au declarat surse liberale pentru „Adevărul”. „Dintre toţi oamenii din guvern, Violeta Alexandru e cel mai detestat ministru. Ministrul Muncii îi tratează de sus pe toţi ceilalţi şi nu înţelege problemele care apar în teritoriu. Nici oamenii puşi de guvern nu sunt toţi exemple de seriozitate, dar nu poţi să-i tratezi ca pe nişte proşti”, precizează surse liberale.

Violeta Alexandru s-a revoltat şi în privinţa modului în care autorităţile statului, precum Inspecţia Muncii şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), îşi fac treaba, susţinând că fie sunt rupte de realitate, fie fac muncă de secretariat pentru şomeri. „Acţiunile de verificări nu sunt făcute cu seriozitate”, a declarat Violeta Alexandru referitor la Inspecţia Muncii. Toate instituţiile menţionate de ministrul Muncii au în teritoriu puşi şefi apropiaţi de partide sau chiar membri de partid care îşi suspendă această calitate. Aşadar, criticarea lor publică e considerată un afront la colegii din partid.

Monica Anisie e un alt ministru cu şanse foarte mici la un nou mandat de ministru. Bâlbele lui Anisie privind gestionarea sistemului de educaţie în pandemie, de la numeroasele cerinţe pentru conducerea şcolilor până la întârzierea tabletelor, sunt considerate cauze care vor trage partidul în jos la alegeri. „Anisie a arătat că Ministerul Educaţiei e o pălărie prea mare pentru ea. În plus, s-a evidenţiat prin greşelile ei de exprimare de a ajuns să fie comparată cu Dăncilă. Să mulţumească pentru locul eligibil de la Bucureşti, deoarece pentru ea au fost lăsaţi în afara listei oameni mult mai bine pregătiţi”, au mai declarat surse din conducerea PNL.

Schimbări la Agricultură şi Dezvoltare

Cu greu ar mai putea prinde portofolii de miniştri Adrian Oros de la Agricultură şi Ion Ştefan de la Dezvoltare. Primul este contestat de fermieri pentru întârzierea calendarului în ceea ce priveşte plăţile la subvenţii, iar în scandalul referitor la închiderea pieţelor a preferat să nu se pronunţe asupra măsurii pregătite de Guvern. De asemenea, Ministerul Dezvoltării cel mai probabil va ajunge să fie gestionat de unul dintre liderii PNL de la nivel central, dat fiind faptul că prin acesta sunt finanţate proiectele de infrastructură din teritoriu, cum ar fi punerea la punct a reţelei de apă curentă şi canalizare, construcţii de şcoli şi grădiniţe sau chiar drumuri din localităţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite