Surse: Ce miniştri noi apar în Guvernul Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii se vor mişca repede cu depunerea programului de guvernare al Cabinetului Cîţu şi cu noua listă de miniştri, aproape identică celei din Guvernul Orban. Nume noi ar urma să fie la Finanţe şi la Dezvoltare, potrivit unor surse politice. De asemenea, Ludovic Orban cel mai probabil nu va intra în noul Guvern.

Conducerea PNL se va întâlni vineri dimineaţă pentru a vota noul program de guvernare şi pentru a valida echipa de miniştri a Cabinetului Cîţu. În locul lăsat vacant de Florin Cîţu la Ministerul de Finanţe, liberalii ar urma să-l pună pe deputatul Lucian Heiuş, un ales mai puţin cunoscut, dar cu experienţă pe partea de finanţe şi economie, potrivit unor surse politice. Heiuş a fost director al ANAF Hunedoara aproape nouă ani, în perioada 2005-2016, înainte de a fi ales deputat.

Ministerul Dezvoltării: Turcan sau Roman?

O schimbare sigură va avea loc la Ministerul Dezvoltării, însă nu e clar numele viitorului ministru, în condiţiile în care Ion Ştefan vrea să candideze la locale. Variantele aflate în discuţie sunt Florin Roman, lider al deputaţilor PNL, şi Raluca Turcan, în prezent vicepremier interimar. În funcţie de discuţiile din cadrul şedinţei de mâine, Turcan şi Roman îşi vor împărţi funcţiile de ministru al Dezvoltării şi cea de lider al deputaţilor. De asemenea, surse din conducerea PNL au precizat pentru „Adevărul” că Ludovic Orban pare decis să nu intre în Guvern pe funcţia de vicepremier. 

Liberalii vor să poarte discuţii cât mai serioase cu celelalte partide pentru a testa dacă sunt capabili să facă o majoritate. Până acum, semnale pozitive au venit mai ales dinspre UDMR şi PMP, care ar vrea la guvernare. Pe de altă parte, deşi susţin cu tărie că vor intrarea la guvernare, USR-iştii par cei mai dificili privind noua guvernare. „Ei sunt ca fata mare. Vor să fie bine, dar fără să pună umărul”, a declarat unul dintre vicepreşedinţii PNL pentru „Adevărul”.

Şi social-democraţii par decişi să fie prezenţi la votul de învestire, însă nu au luat decizia dacă îşi vor exprima opţiunea sau doar stau în sală. Senatorul Lucian Romaşcanu a precizat, joi, că PNL ar putea să strângă majoritatea pentru trecerea Guvernului Cîţu, dacă vrea cu adevărat, dând de înţeles că ar putea să mai existe trădări la nivelul PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite