SURSE Ce ministere i-a cerut Ponta lui Orban pentru a susţine Guvernul. Liderul Pro România se victimizează după eşec. „Puteţi să-mi faceţi dosar penal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta joacă la mai multe capete. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Victor Ponta joacă la mai multe capete. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul Pro România, Victor Ponta, a criticat dur modul cum e format Guvernul Orban şi susţinerea pe care se bazează PNL, acuzându-i pe liberali chiar de o înţelegere cu PSD. Ceea ce nu spune Ponta e că a încercat să-l convingă pe Ludovic Orban să-i dea două ministere (Internele şi Munca) în noul Guvern şi el să decidă cine să fie noul comisar european, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

„NU voi vota Guvernul Orban PNL - puteţi să îmi faceti un nou dosar penal ca în 2015, puteti să daţi drumul la robinetul de minciuni şi ameninţări online , puteţi să cereţi celor care apar la televizor şi sunt plătiti cu sute de mii de euro din subvenţia primită de Partide de la Buget - rezist! Urez succes noului Guvern Orban (Barna, Băsescu, Hunor , Tăriceanu, Borza) susţinut pe sub masă de Viorica Dăncilă”, a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Surse politice au declarat pentru Adevărul că Victor Ponta a încercat la negocieri să obţină intrarea partidului său la guvernare prin primirea a două portofolii. Mai exact, liderul Pro România i-a cerut lui Orban să-i dea Ministerul de Interne, cel mai probabil pentru Ion Mocioalcă, şi Ministerul Muncii, acolo unde o variantă vehiculată a fost deputatul Gabriela Podaşcă. 

Mai mult, Ponta a vrut să obţină şi promisiune că Pro România va propune noul comisar european pentru echipa Ursula von der Leyen. Echipa PNL nu a fost de acord cu solicitările lui Ponta. 

 Surse. Lista finală: cine sunt cei 16 miniştri ai Guvernului Orban. Ce schimbări au apărut peste noapte

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite