Surse: Iohannis şi Blaga s-au întâlnit cu ambasadorii UE pe tema OUG privind migraţia aleşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, s-au întâlnit marţi cu ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bucureşti, au declarat miercuri pentru Mediafax surse din PNL, conform cărora discuţia a vizat OUG privind migraţia aleşilor locali.

Discuţia a vizat adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, precum şi acuzaţiile ACL de fraudare a alegerilor prezidenţiale, au relatat sursele citate.

Contactată de Mediafax, Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia.

„Eu nu comentez întâlniri care nu sunt întâlniri publice. Preşedintele Klaus Iohannis se vede în mod constant cu partenerii externi şi cu reprezentanţii statelor Uniunii Europene în România. Dar nu comentăm întâlniri care nu sunt publice“, a afirmat Gorghiu. OUG care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul a fost publicată marţi după-amiază în Monitorul Oficial.

„Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor“, se arată în ordonanţă.

Citeşte şi:

Ordonanţa lui Dragnea, adoptată de Guvern. Primarii vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru traseism

Guvernul a votat astăzi ordonanţa de urgenţă iniţiată de vicepremierul Liviu Dragnea care le permite aleşilor locali ca timp de 45 zile să treacă de la un partid la altul fără să-şi piardă mandatul. Liderii PNL şi PDL au organizat, în această dimineaţă, un miting în faţa Palatului Victoria prin care au atras atenţia asupra faptului că prin această ordonanţă de urgenţă PSD încearcă să fraudeze alegerile din noiembrie.

Ciorbea reacţionează: Analizarea OUG ce permite migraţia primarilor, o prioritate pentru Avocatul Poporului

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, că analizarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali va constitui o prioritate pentru instituţia pe care o conduce.

Kelemen: UDMR nu va vota ordonanţa privind migraţia primarilor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că grupurile parlamentare ale UDMR nu vor vota OUG privind migraţia primarilor în momentul în care aceasta va fi supusă dezbaterii Parlamentului. OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite