Surse: Marius Vorniceanu, apropiat al lui Liviu Dragnea, propus de PSD pentru juriul care alege procurorul-şef al Parchetului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Vorniceanu (stânga) a fost susţinut de PSD pentru funcţia de vocepreşedinte în perioada 2014-2017, iar acum ar putea fi în juriul care alege şeful Parchetul European. FOTO Inquam Photos
Marius Vorniceanu (stânga) a fost susţinut de PSD pentru funcţia de vocepreşedinte în perioada 2014-2017, iar acum ar putea fi în juriul care alege şeful Parchetul European. FOTO Inquam Photos

Marius Vorniceanu, persoană apropiată de Liviu Dragnea, ar fi fost impus de PSD drept propunere a grupului socialiştilor din Parlamentul European pentru funcţia de membru al juriului care va alege procurorul-şef al Parchetului European, potrivit G4Media.ro, care citează surse politice.

Conform sursei citate, Marius Vorniceanu e propunerea socialiştilor pentru a fi în juriul care desemnează viitorul şef al Parchetului European. Vorniceanu e un nume cunoscut, acesta deţinând din 1990 până în prezent mai multe funcţii publice. Din 1990 până în 2002 a lucrat în Ministerul Finanţelor, timp de patru ani fiind director general adjunct în cadrul  Direcţiei Generale de administrare a Marilor Contribuabili. Din 2002 până în 2007 a fost director executiv şi director general adjunct în următorii ani, apoi a ajuns la Curtea de Conturi, pentru perioada 2008-2014. 

Următoarea funcţie pe care a primit-o cu sprijinul PSD a fost cea de vicepreşeidinte al ASF, pentru perioada 2014-2017. În vara trecută, odată cu instalarea Guvernului Tudose, Vorniceanu a fost numit şef al  Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Rise Project arată într-o anchetă că firma Griffin Corporation, deţinută de fiica sa – Laura Vorniceanu, la care lucrează şi soţia lui Marius Vorniceanu, a încasat aproape jumătate de milion de lei de la Tel Drum pentru servicii de audit.

Concurenţii lui Marius Vorniceanu în Parlamentul European sunt, după cum arată G4Media.ro, Rachida Dati (fost ministru francez al Justiţiei), Cándido Conde-Pumpido (judecător al Curţii Constituţionale din Spania), Eva Joly (magistrat franco-norvegian) şi Antonio Mura (înalt magistrat italian).

Comisia Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European votează, azi, propunerea Parlamentului pentru Juriul de selecţie a candidaţiilor la funcţia de procuror-șef european, cel care va conduce viitorul Parchet European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite