S-a întors Vanghelie: „Fac Congres la Sala Palatului cu 6.000 de oameni“. Surse: Candidează la Primăria Sectorului 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie FOTO Facebook
Marian Vanghelie FOTO Facebook

Marian Vanghelie intră în cursa electorală pentru Primăria Sectorului 5, în ciuda problemelor penale cu care se confruntă, potrivit unor surse apropiate de fostul edil. Marian Vanghelie a anunţat joi, într-o conferinţă de presă organizată la Parlament, că a preluat conducerea interimară a unui partid deja înscris la tribunal, Partidul Dreptăţii Sociale (PDS).

„După patru luni de arest preventiv, după şase luni de arest la domiciliu, am senzaţia că nu mai sunt Vanghelie care ar trebui să fiu! Este un grup desprins din PSD. Pe unii i-am găsit în PSD. În următoarea periadă o să avem o întâlnire de 6.000 de oameni, unde o să vedeţi câţi colegi sunt din PSD. Am avut discuţii cu parlamentari, cu lideri de partid care au înfiinţat partide mici. În trei săptămâni o să ne vedeţi la Sala Palatului“, a spus Marian Vanghelie. Vanghelie a anunţat că preia conducerea Partidului Dreptăţii Sociale, partid înfiinţat în urmă cu şapte ani, care l-a susţinut pe Teodor Meleşcanu la alegerile prezidenţiale. 

Întrebat dacă va candida la Primăria Sectorului 5 sau Primăria Generală, Vanghelie a declarat că PDS îşi va anunţa toţi candidaţii până la 20 aprilie, cu o săptămână înainte de data-limită de depunere a candidaturilor. ”Pot să vă spun că până pe 20 (n.r. - aprilie) veţi vedea şapte candidaţi la şase sectoare şi Primăria Capitalei”, a spus Vanghelie, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă a vorbit cu Mircea Geoană, Marian Vanghelie a spus: „Cine e dl Geoană?  În ziua când dl Geoană s-a dus la DNA, noi dimineaţă ieşeam de la arest. Ştiţi ce mi-au spus miliţienii de acolo, care au o vechime? A avut dreptate bătrânul ce a zis. Restul deduceţi dumneavoastră". Întrebat dacă "bătrânul" este Ion Iliescu, Vanghelie a răspuns pozitiv.

Potrivit unor surse apropiate fostului edil, Marian Vanghelie intră în bătălia electorală pentru Primăria Sectorului 5, având numărul de semnături necesar. În plus, Vanghelie intenţionează chiar să pună bazele unui nou partid politic.

Marian Vanghelie se află sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Vanghelie are mai multe obligaţii: să nu depăşească limita teritorială a judeţului Ilfov şi a municipiului Bucureşti, decât cu încuviinţarea instanţei; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, de martori, experţi şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele; să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Vanghelie a fost arestat preventiv în luna martie 2015, iar din 10 iulie- după ce a fost trimis în judecată, era în arest la domiciliu.

În perioada în care a fost în arest la domiciliu, Vanghelie şi iubita sa, deputata PSD Oana Mizil, au devenit părinţii unei fetiţe care s-a născut, pe 3 septembrie, la un spital privat din Capitală.
Vanghelie a primit atunci încuviinţarea instanţei să îşi părăsească locuinţa, două zile, pentru a asista la naşterea copilului său şi a face demersurile necesare pentru înregistrarea acestuia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite