Surse. Liderii PNL au cerut demiterea lui Streinu-Cercel, „calul troian al PSD“. Orban i-a pasat problema lui Nelu Tătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi lideri PNL au cerut demiterea profesorului Adrian Streinu-Cercel din fruntea Institutului Matei Balş, pe motiv că opiniile exprimate de medic aduc mari prejudicii de imagine partidului, susţin surse politice pentru Adevărul. Streinu-Cercel a propus izolarea bătrânilor pentru încă trei luni în afara familiei. „O năstruşnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut”, a spus Orban, care nu-şi asumă totuşi demiterea profesorului Cercel.

UPDATE Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că Adrian Streinu Cercel a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei de management clinic şi epidemiologic al COVID 19. Totuşi, profesorul Cercel va rămâne în continuare la şefia Institutului Balş. 

***

Liberalii susţin că Adrian Streinu-Cercel e calul troian al PSD în grupul de experţi care ia decizii pentru combaterea pandemiei de coronavirus, susţin sursele citate. Streinu-Cercel este unul dintre apropiaţii primarului general Gabriela Firea, care l-a susţinut permanent în spaţiul public. Liderii PNL din teritoriu sunt de părere că Streinu-Cercel face in mod intenţionat afirmaţii controversate, cu scopul de a păta imaginea Guvernului în disputa politică cu PSD. 

Întrebat, joi dimineaţă, dacă nu se impune demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, premierul Ludovic Orban a declarat: ”La această întrebare vă poate da răspuns domnul ministru Tătaru, care sunt convins că o să aibă ce să vă spună pe tema asta. Aia (documentul propus de Cercel - n.r.) este o năstruşnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut. Nu ştiu dacă am citit documentul, zici că e făcut în anii 1950. E cu «la fiecare după nevoi»,  cu statul care se ocupă de tot, preia distribuţia de energie electrică, de apă, utilităţi, nu mai plăteşte nimeni taxe, statul rezolvă tot. O nebunie totală. Nici nu trebuia luat în serios”.

Premierul a afirmat că documentul cuprinde lucruri grave. ”Chiar stau şi mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu, cu carantinarea părinţilor şi bunicilor noştri, cu ruperea de familii. Astea sunt lucruri de o gravitate extremă, care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet ci şi cu măsuri”, a mai spus Orban.

Premierul Ludovic Orban nu vrea să-şi asume public demiterea profesorului Streinu-Cercel din fruntea Institutului Matei Balş pentru a nu trezi şi mai mult ostilitatea PSD. Ludovic Orban ar vrea ca ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, să anunţe mazilirea medicului Streinu-Cercel, care se bucură de multă notorietate în rândul românilor, susţin sursele citate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite