SURSE Liderii Coaliţiei merg să se vadă cu Iohannis. Întrevederea are loc după tensiunile din şedinţa Puterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, liderii Parlamentului  FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, liderii Parlamentului  FOTO Inquam Photos / George Călin

Şedinţa Coaliţiei de guvernare a fost suspendată după trei ore de discuţii, iar liderii partidelor şi premierul au plecat la Cotroceni pentru a cere medierea preşedintelui Klaus Ioahnnis, susţin surse politice. Partidele Puterii a avut pe ordinea de zi a şedinţei împărţirea posturilor de prefecţi, bugetul pe 2021 şi introducerea taxei de solidaritade 1% pentru companiile mari, precum şi Certificatul COVID.

UPDATE Şedinţa Coaliţiei va fi reluată miercuri.

***

Nicolae Ciucă, Florin Cîţu, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor şi Varujan Pambucian au plecat la Palatul Cotroceni, susţin surse politice. Întrevederea are loc în contextul în care liderii Coaliţiei nu se înţeleg pe taxa de solidaritate şi pe introducerea unui nou proiect de lege privind Certificatul COVID la locul de muncă. 

Şedinţa Coaliţiei ar putea să se reia în jurul orei 20. De altfel, tot la acea oră era programat şi o şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL, în format online, în care să fie discutate dizolvarea a două organizaţii, precum şi modul de abordare a negocierilor pentru funcţiile de prefecţi. 

Atât în interiorul Coaliţiei, cât şi în interiorul PNL sunt tensiuni în ceea ce priveşte modul de împărţire a funcţiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite