Surse: Liderii ALDE iau în calcul retragerea sprijinului politic pentru Daniel Constantin dacă acesta insistă pentru Congres în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii ALDE apropiaţi ai copreşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu vor să creeze o funcţie onorifică în partid în care să fie desemnat Daniel Constantin la Congresul care ar putea avea loc în luna aprilie. În cazul în care Constantin se va opune organizării Congresului luna viitoare, nu este exclus ca acestuia să-i fie retras sprijinul politic de către coaliţie, astfel încât să fie nevoit să părăsească postul de ministru al Mediului.

Problemele din interiorul partidului sunt tot mai mari, potrivit surselor citate, după ce Daniel Constantin s-ar fi opus organizării Congresului în care urmează să se aleagă conducerea unică a partidului în perioada următoare, dorind ca acest lucru să se întâmple în toamnă, susţin surse din ALDE.

Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu au avut mai multe discuţii pentru a găsi o cale de rezolvare a neînţelegerilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat şi din acest motiv este posibil să i se retragă sprijinul politic în condiţiile în care tot mai mulţi membri din partid, care îl susţineau (proveniţi din fostul PC), nu l-ar mai sprijini, susţin sursele citate.

Disputele din ALDE au fost generate de faptul că Tăriceanu ar dori organizarea rapidă a unui Congres, în timp ce Daniel Constantin ar fi dorit ca abia la sfârşitul verii sau în toamnă să fie organizat Congresul, precedatde alegeri la nivelul organizaţiilor din teritoriu.

După Congresul care, potrivit surselor din partid, urmează să aibă loc spre sfârşitul lunii aprilie, Constantin ar putea să rămână doar cu o funcţie onorifică în interiorul formaţiunii politice.

Dacă la Delegaţia Permanentă de duminică Daniel Constantin se va opune în continuare convocării Congresului, ar putea să-şi piardă şi spijinul politic şi din coaliţia de guvernare şi asta ar putea atrage pierderea funcţiei de vicepremier şi ministru al Mediului.

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea afirma, săptămâna trecută, că Daniel Constantin „visează frumos, cu ochii deschişi” atunci când afirmă că PC a stat la baza formării ALDE, realitatea fiind cu totul alta, motiv pentru care copreşedintele ALDE a acceptat organizarea Delegaţiei Permanente Naţionale în vederea stabilirii Congresului.

„Domnul Daniel Constantin visează frumos, cu ochii deschişi, spunând: PC a stat la baza formării ALDE. Realitatea este alta şi, de aceea, Daniel Constantin a acceptat organizarea Delegaţiei Permanente Naţionale în vederea stabilirii Congresului. Şi-a dat seama că este penibil să te opui organizării Congresului, în condiţiile în care peste 30 de organizaţii judeţene au luat această hotărâre, mai ales când ai şi statutul de copreşedinte. A înghiţit-o pentru că nu mai avea încotro!”, a precizat deputatul ALDE, într-un comunicat.

Andrei Gerea a mai spus că PC nu depăşea 1% în sondaje până la fuziunea cu PLR.

Copreşedinţii ALDE, Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu, au avut, miercuri, o întâlnire, în contextul conflictului din interiorul partidului privind alegerea unei conduceri unice şi au stabilit convocarea Delegaţiei Permanente pentru duminică, 19 martie, ca să discute chestiuni legate de organizarea Congresului.

”Am convenit cu domnul Tăriceanu să convocăm pentru duminică Delegaţia permanentă a ALDE. Vom discuta despre congres”, a declarat Daniel Constantin pentru News.ro.

În 11 martie, ”România Liberă” scria că există posibilitatea ca Daniel Constantin, împreună cu un grup de parlamentari ALDE, să părăsească partidul şi să constituie în Parlament un grup al independenţilor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite