UPDATE Florin Cîţu a demisionat de la şefia Senatului. Alina Gorghiu îl va înlocui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Congres extraordinar PNL FOTO Inquam Photos / George Calin
Congres extraordinar PNL FOTO Inquam Photos / George Calin

Fostul şef al PNL, Florin Cîţu, a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, în urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii conform cărora liberalii ar fi pregătit, miercuri, înlăturarea sa de pe scaunul de conducere al Senatului. Conducerea interimară a camerei superioare a Parlamentului va fi preluată de Alina Gorghiu.

Update: Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului. Coinducerea interimară va fi preluată de Alina Gorghiu. 

***

Şeful Senatului ar urma să fie revocat, precum predecesoarea sa, Anca Dragu, au declarat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”. 

Potrivit regulamentului, schimbarea preşedintelui Senatului trebuie să vină de la grupul parlamentar care l-a propus. De altfel, senatorii liberali ar fi fost convocaţi de urgenţă în şedinţă, miercuri dimineaţă, la ora 12.00 fiind programată ultima şedinţă de plen din actuala sesiune parlamentară. 

Întrebat despre posibila sa înlăturare de la şefia Senatului, Florin Cîţu a răspuns: „Sunt aceleaşi declaraţii de anul trecut de când candidam împotriva lui Ludovic Orban. Despre ce vorbim? nu m-a sunat nimeni şi nimic(...) Despre ce vorbim? Eu nu am aceste informaţii, nu m-a sunat nimeni(...) Nu, uitaţi-vă la activitatea Senatului, o vizită în SUA după 11 ani(...) Sunt încă în politică, domnul Grindeanu a fost mai puţin”, a declarat fostul şef PNL. 

Schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului vine în contextul criticilor pe care le-a făcut faţă de actuala conducere a Guvernului în privinţa măsurilor fiscale.

Luni, fostului lider i-a fost luată şi şefia interimară a filialei PNL sector 3. Actualul preşedinte al PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului a fost decisă schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia filialei PNL Sector 3, motivând că mandatul fostului şef PNL la conducerea filialei a expirat. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite