Surse: Liberalii au fugit de Muncă şi de Educaţie la împărţeala secretarilor de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii din teritoriu au evitat cât de mult au putut Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei sau cel al Finanţelor Publice. FOTO Inquam Photos / George Călin
Liderii din teritoriu au evitat cât de mult au putut Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei sau cel al Finanţelor Publice. FOTO Inquam Photos / George Călin

Împărţirea secretarilor de stat liberali a arătat, ca şi în cazul portofoliilor ministeriale, atât care sunt priorităţile guvernanţilor, cât şi dezinteresul pentru domenii ca educaţia, sistemul social şi justiţia, repartizate unor organizaţii judeţene mediocre sau de la coada clasamentului în ceea ce priveşte rezultatul electoral.

Cele mai slabe scoruri ale filialelor PNL au fost cele din Harghita, Covasna, Buzău, Mureş, Brăila, Argeş, Sectorul 5, Olt, Botoşani, Ialomiţa, Sector 4, Satu Mare, Sector 3. Unul dintre cele mai puternice ministere din punct de vedere al banilor de care dispune, dar şi cu o responsabilitate mare, dat fiind că e responsabil de politica de pensii şi asistenţă socială, Ministerul Muncii, a fost aleasă că opţiune doar de organizaţiile slabe politic. La Ministerul Muncii au trimis secretari de stat Brăila (organizaţie codaşă) şi Ialomiţa, filială aflată tot în top 10 cele mai slabe organizaţii ale liberalilor de la ultimele parlamentarem, au precizat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul”.

Tot din rândul organizaţiilor perdante au fost aleşi secretarii de stat pentru Educaţie, adică Dâmboviţa şi Sectorul 3, cu toate că principalul vehicul electoral al PNL din campanie, Klaus Iohannis, are drept proiect de bază „România educată”, iar liberalii au punctat în programul de guvernare că vor acorda o atenţie deosebită domeniului.

Nici Ministerul Culturii nu i-a atras prea mult  pe liberali, cele două funcţii - una de secretar de stat şi una de subsecretar de stat - fiind alese de organizaţia Iaşi (filială mediocră, dar care a avut secretar de stat la acest minister de la începutul guvernărilor liberale din 2019) şi de PNL Mureş, organizaţie codaşă. 

Dezinteres pentru Justiţie

Unul dintre cele ministerele cele mai dorite în fostele guvernări PSD, adică al Justiţiei, a ajuns să fie ocolit de liberali, secretarii de stat liberali urmând să fie decişi de organizaţia Sălaj (locul 17 în clasamentul filialelor) şi de Arad (locul al 18-lea).

Surse politice din conducerea PNL au precizat pentru „Adevărul” că una dintre surprize a fost reprezentată şi de Ministerul Finanţelor, acolo unde secretari de stat au cerut Gorjul (locul al 21-lea în ierarhia filialelor), Timişul (locul al 24-lea)  şi Hunedoara (locul 30).   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite