Surse: Ce liberali vor să prindă funcţii de conducere în noua sesiune parlamentară

Surse: Ce liberali vor să prindă funcţii de conducere în noua sesiune parlamentară

Alina Gorghiu ar putea candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în timp ce Raluca Turcan vrea să rămână lider de grup la Camera Deputaţilor. FOTO Mediafax

Conducerea PNL va decide joi cine vor fi liberalii care vor deţine funcţii de conducere în Camera Deputaţilor şi Senat. O lupta strânsă va fi la Cameră unde pentru şefie vor candida Raluca Turcan şi Adriana Săftoiu, potrivit unor surse politice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Competiţia principală de joi va fi cel mai probabil cea pentru şefia liderului de grup la Camera Deputaţilor unde va candida, pe lângă actualul lider Raluca Turcan, şi deputat Adriana Săftoiu, potrivit unor surse politice. Senatorul Daniel Zamfir deja l-a acuzat pe Ludovic Orban că „ar înroşi“ telefonul cu apeluri către colegii liberali pentru a o susţine pe Raluca Turcan. 
 
Negocierile parlamentare de la începutul acestei legislaturi le-a permis celor de la PNL să aibă două posturi în Biroul Permanent la Camera deputaţilor, adică o funcţie de vicepreşedinte şi una secretar. În ultima sesiune acestea au fost deţinute de ben-ni Ardelean şi de Cristian Buican. Potrivit unor surse politice, funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor ar putea fi vizată şi de Florin Roman, actualul preşedinte al Comsiei de administraţie, în timp ce pentru funcţia de secretar încă nu se ştie dacă Cristian Buican va avea contracandidat. 
 
De partea cealaltă, la Senat, cel mai probabil lider de grup va rămâne Iulian Dumitrescu. În schimb, actual vicepreşedinte al PNL din Senat, Corneliu Popa, are şanse mari să fie schimbat, acesta având o activitate foarte slabă, potrivit unor surse liberale. Pe această funcţie ar putea fi aleasă Alina Gorghiu, fost preşedinte al formaţiunii. Nu în ultimul rând, o schimbare ar putea fi şi în ceea ce priveşte chestorul PNL de la Senat, adică Ion Popa.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările