Surse. Klaus Iohannis va participa sâmbătă la întâlnirea Consiliului Naţional al PNL. Ce se va decide în Biroul Permanent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis ar urma să participe mâine la Consiliul Naţional al liberalilor, decizia fiind luată în urma invitaţiei directe a liderului PNL, Ludovic Orban. Surse din interiorul partidului au mai declarat, pentru „Adevărul”, că votul pentru modificare statutului va fi amânat, atenţia îndreptându-se exclusiv pe vizita preşedintelui Klaus Iohannis, care le-ar fi cerut liberalilor „linişte” în interiorul partidului.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa mâine la şedinţa Consiliului Naţional al PNL, fiind invitat personal de liderul liberal Ludovic Orban. Potrivit unor surse politice, în cadrul Biroului Permanent Naţional se va stabili sâmbătă şi o echipa politică pentru alegerile europarlamentare, dar şi pentru cele prezidenţiale, printre aceştia numărându-se o parte din cei prezenţi la întâlnirea de marţi cu şeful statului la Cotroceni. Votul pentru modificarea statutului se va amâna temporar.

De asemenea, Klaus Iohannis le-ar fi transmis liberalilor la întâlnirea de la Palatul Cotroceni că trebuie să pună capăt disputelor interne şi să se concentreze pe opoziţia la PSD, Ludovic Orban fiind ales în mod legitim, cu peste 80% din voturi. 

O parte a conducerii PNL s-a întâlnit marţi cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse politice, motivul fiind tensiunile din cadrul formaţiunii. Printre cei care au mers să discute cu şeful statului au fost Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Cristian Buşoi şi Iulian Dumitrescu. Liderii PNL au avut o şedinţă cu uşile închise şi au decis ca sâmbătă dimineaţă să aibă loc un Biroul Naţional înainte de Consiliul Naţional. Potrivit unor surse politice, modificarea Statutului se va amâna cu o lună.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite