Surse: Iordache s-a întâlnit cu Dorneanu la Parlament. Iordache: „Doar ne-am intersectat“. CCR decide mâine dacă Iohannis e obligat să accepte interimari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Florin Iordache s-a întâlnit, ieri, la Parlament, cu preşedintele CCR Valer Dorneanu, susţin surse politice penru Adevărul. Întâlnirea a venit în contextul în care CCR se va pronunţa mâine pe conflictul dintre preşedinte şi premier, după ce Klaus Iohannis a refuzat să numească miniştri interimari. Florin Iordache susţine că doar s-a intersectat cu Dorneanu pe holurile Parlamentului, fără a avea o întâlnire planificată.

„Dacă sunt pe hol la Parlament şi dau mâna cu cineva înseamnă că am avut o întâlnire? Întâlnire e când planifici ceva. Nu a fost nimic planificat, doar ne-am intersectat“, a spus deputatul PSD Florin Iordache, întrebat de „Adevărul“ dacă s-a întâlnit ieri cu preşedintele CCR Valer Dorneanu, fost parlamentar PSD.

Întrebat dacă se aşteaptă la o decize CCR în favoarea Guvernului, ca urmare a conflictului cu preşedintele Klaus Iohannis, Florin Iordache a răspuns: „Cred că da“.

Curtea Constituţională va discuta mâine sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. În cazul în care CCR va da dreptate Guvernului, preşedintele Klaus Iohannis va fi obligat să accepte miniştrii interimari propuşi de Viorica Dăncilă pentru portofoliile lăsate vacante de ALDE, ca urmare a ieşirii de la guvernare: Niculae Bădălău- Energie; Radu Oprea - Relaţia cu Parlamentul; Ioan Deneş- Mediu.

Interimatele celor trei nu pot depăşi 45 de zile, conform Constituţiei. În acest interval, premierul trebuie să vină în Parlament pentru a primi un nou vot de validare. În cazul în care PSD nu strânge 233 de voturi (majoritate absolută), Guvernul nu pică, ci, teoretic, are şansa unei noi încercări. Singura varianta pentru trântirea Guvernului Dăncilă rămâne moţiunea de cenzura.

Iordache, cureaua de legătură dintre PSD şi CCR
În decembrie 2017, deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook o poză în care judecătorul CCR Daniel Morar apărea la masă cu deputatul PSD Florin Iordache, autorul celebrei Ordonanţe 13. Pe vremea când era şef al DNA, Daniel Morar era blamat constant de PSD. Ca judecător CCR, Daniel Morar a susţinut mai multe decizii controversate adoptate de CCR pe sesizări legate de legislaţia penală.

La fel ca acum, Florin Iordache susşinea şi atunci că s-a întâlnit întâmplător cu unul dintre judecătorii CCR. „Am luat masa în restaurantul Senatului, iar la plecare, l-am văzut (pe Daniel Morar, n.r.) şi m-am oprit să-l salut. La nivel de 10 secunde, să saluţi o persoană pe care o cunoşti... Care e problema?”, spunea Florin Iordache. 

Judecătorul CCR Daniel Morar declara pentru Realitatea TV că „a fost o întalnire neprogramată, că nu s-au discutat teme de Justiţie şi nu e niciun motiv pentru speculaţii“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite