Surse: Iohannis va avea o vizită în Republica Moldova şi în SUA înainte de depunerea jurământului

Surse: Iohannis va avea o vizită în Republica Moldova şi în SUA înainte de depunerea jurământului

Klaus Iohannis FOTO AP

Preşedintele ales, Klaus Iohannis va face o vizită la Chişinău la finalul acestei săptămâni şi o altă vizită în Statele Unite ale Americii, înainte de depunerea jurământului în plenul Parlamentului şi exercitarea efectivă a mandatului, au declarat, marţi, pentru Mediafax surse oficiale.

Vizita lui Iohannis în Republica Moldova vine după ce în timpul campaniei electorale staff-ul ACL a făcut demersurile pentru o vizită la Chişinău, rămase însă fără rezultat.

Potrivit surselor citate, Iohannis se va afla vineri în Republica Moldova, unde va avea întrevederi cu preşedintele ţării şi cu premierul guvernului moldovean.

De asemenea, preşedintele ales ar urma să se deplaseze în Statele Unite ale Americii într-o vizită neoficială, înainte de depunerea jurământului din Parlament în calitate de preşedinte, pe 22 decembrie.

Citeşte şi:

UPDATE Klaus Iohannis, aşteptat la Curtea Supremă pe 14 ianuarie. Se dă startul recursului inspectorilor ANI în procesul de incompatibilitate

Magistraţii Curţii Supreme au hotărât ca pe 14 ianuarie 2015 să dea startul în recursul făcut de inspectorii ANI în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. Astfel, preşedintele ales este aşteptat pe 14 ianuarie în faţa instanţei. Acolo vor fi şi inspectorii de integritate care au contestat sentinţa prin care Iohannis a fost găsit compatibil atunci când a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Acţionarilor de la Apă Canal şi Pieţe.

Vladimir Putin şi-a întărit controlul în estul Mării Negre

Rusia şi-a consolidat controlul în provincia georgiană Abhazia printr-un nou tratat care prevede legături militare şi economice mai strânse în teritoriul de-a lungul Mării Negre, notează „Business Insider“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările