Surse: Iohannis îl respinge pe Titus Corlăţean pentru postul de vicepremier. Motivul: Umilirea diasporei în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus  Corlăţean
Titus  Corlăţean

Preşedintele Klaus Iohannis îl va respinge pe Titus Corlăţean pentru funcţia de vicepremier pentru Parteneriate strategice în Guvernul Dăncilă, susţin surse din Administraţia Prezidenţială. În 2014, ca ministru de Externe, Titus Corlăţean a premeditat umilirea diasporei la alegerile prezidenţiale.

Titus Corlăţean, în calitate de ministru de Externe, i-a împiedicat pe românii din diaspora să voteze la alegerile prezidenţiale din 2014, încercând să pună umărul la succesul lui Victor Ponta. Procurorii DNA au cerut Senatului la acea vreme să-i ridice imunitatea lui Corlăţean, însă PSD a făcut scut în jurul său, iar dosarul penal a fost „omorât“. Ieri, în mod sfidător, CEX-ul PSD l-a propus pe Corlăţean vicepremier. Iohannis îl poate respinge.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, în această după-amiază, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministru al Justiţiei, ministru al Fondurilor Europene şi ministru pentru Românii de Pretutindeni, anunţă Guvernul.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlăţean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiţiei, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experienţă de 15 ani în domeniul afacerilor şi fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deţinut acest portofoliu, mai precizează Guvernul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite