Surse. Se încing spiritele în PNL. BPN, convocat de urgenţă la presiunea liderilor din teritoriu. Orban neagă că a solicitat organizarea şedinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban e criticat în partid pentru împărţirea ministerelor. FOTO INquam Photos
Ludovic Orban e criticat în partid pentru împărţirea ministerelor. FOTO INquam Photos

Mai mulţi lideri din teritoriu cer convocarea rapidă a unui Birou Politic Naţional pentru a discuta despre modul cum a negociat Ludovic Orban cu ceilalţi lideri împărţirea ministerelor, au precuzat surse politice „Adevărul”.  De la ora 19.00 ar urma să aibă loc întâlnirea, însă cei din tabăra lui Ludovic Orban spun că ar fi o întâlnire nestatutară din moment ce nu a fost convocată de preşedintele liberal.

UPDATE Un nou mesaj a fost transmis din partea secretariatului PNL, liderii partidului fiind anunţaţi că şedinţa se amână până la o dată ulterioară, fiind aşteptată finalizarea negocierilor

UPDATE Pe grupurile interne de partid a fost publicat un mesaj, în numele lui Ludovic Orban, în care este precizat faptul că BPN-ul nu a sfost convocat statutar. Potrivit sursei citate, un BPN va fi convocat când se termină negocierile.

**

Surse politice din PNL au precizat pentru „Adevărul” că mai mulţi lideri din Ardeal, printre care Ilie Bolojan şi Emil Boc au cerut convocarea unui BPN de urgenţă pentru a se discuta despre modul cum au fost împărţite ministere. Potrivit unor surse din conducerea PNL, Ludovic Orban a fost de acord până la urmă cu convocarea unui BPN de la 19.00.

Marile nemulţumiri din interiorul PNL sunt legate de cedarea în bloc a mai multor ministere considerate importante în următorii ani: Ministerul Fondurilor Europene (condus acum de Marcel Boloş), Ministerul Transporturilor (condus acum de Lucian Bode) şi Dezvoltare. 

Toate aceste ministere ar urma să dispună de fonduri importante în următorii ani şi sunt vizibile, ceea ce a dus la reproşarea faptului că PNL a ajuns să se mulţească doar cu câteva portofolii mai importante şi cu câteva nesemnificare, fiind dat exemplul portofoliului Cultură sau a Educaţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite