Surse. Guvernul ar putea raţionaliza gazele pentru companii la iarnă. Ce se întâmplă cu gazele pentru populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Executivul analizează posibilitatea impunerii unei raţionalizări a consumului de gaze pentru companii, la iarnă, în funcţie de situaţia de securitate din regiune şi de efectele sancţiunilor aplicate Rusiei, după cum au declarat surse guvernamentale pentru „Adevărul”. În schimb, consumul populaţiei nu va fi limitat.

La nivelul Executivului s-a format un organism consultativ care va analiza evoluţia crizei energiei, în contextul războiului din Ucraina şi a efectelor produse de sancţiunile împotriva Rusiei.

Potrivit surselor „Adevărul”, guvernanţii analizează varianta ca operatorilor economici să li se aplice o limitare echitabilă a furnizării de gaze, pe timpul iernii, în cazul în cazul în care vor exista probleme cu aprovizionarea, însă consumul populaţiei nu va fi limitat.

„Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect să limităm, în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raţionalizare pentru companii, nu pentru casnici”, au precizat surse guvernamentale, potrivit News.ro.

România îşi asigură, în prezent, 90% din producţia de gaze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite