SURSE Guvernul amână plata pensiilor speciale pentru primari încă un an. Indemnizaţiile demnitarilor, îngheţate în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă, premierul României. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă, premierul României. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul vrea să adopte vineri o Ordonanţă de Urgenţă prin care să amâne din nou plata pensiilor speciale pentru primari, au precizat surse guvernamentale pentru „Adevărul”. De asemenea, Executivul vrea să îngheţe şi indemnizaţiile demnitarilor.

Guvernul pregăteşte o ordonanţă în care să fie cuprinse mai multe prevederi referitoare la pensii şi indemnizaţii pentru persoanele alese sau numite politic. În vizorul Executivului sunt aleşii locali, parlamentarii sau secretarii de stat, precum şi alte categorii de bugetari numiţi politic.

Potrivit unor surse guvernamentale, Cabinetul va proroga pentru încă un an intrarea în plată a pensiilor speciale pentru aleşii locali, fiind al treilea al an consecutiv când se întâmplă acest lucru. 

De asemenea, indemnizaţiile demnitarilor - adică parlamentari, membri ai Guvernului, secretari de stat etc - vor fi îngheţate. Pe de altă parte, au loc discuţii şi analize pentru majorarea salariilor infirmierelor şi brancardierilor, a cadrelor didactice şi mai sunt şi deciziile finale in justitie care trebuie plătite.

La nivelul Coaliţiei este încă incertă situaţia privind continuarea demersului pentru adoptarea Legii care prevede interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite