SURSE Guvernul ar vrea să adopte vineri un proiect pentru modificarea unor măsuri în domeniul apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Călin
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / George Călin

Guvernul va avea vineri dimineaţă o şedinţă în care ar putea fi adoptat un proiect pentru modificarea unor măsuri în domeniul apărării, una din prevederi fiind legată de numărul de trupe care pot staţiona pe teritoriul României, potrivit informaţiilor „Adevărul”

Executivul se va reuni vineri dimineaţă, de la ora 9, ca să se discute proiectul de lege care prevede modificarea unor masuri în domeniul apărării, pentru a facilita modul de organizarea a militarilor. Mai precis, este creat un cadru pentru facilitarea deciziilor în acest domeniu, dat fiind contextul, potrivit informaţiilor „Adevărul”

„Avem forţe care vin în România. Vine grupul francez. În prezent este o limita de 3.000 - 3.500 care pot staţiona”, susţin surse guvernamentale. Şi trupele pe care le vor trimite polonezii, în jur de 200 de soldaţi, sunt considerate importante. În prezent, mai sunt 200 de polonezi în brigada multinaţională a NATO. Grupul de luptă ar urma să fie constituit într-o lună, maxim două luni.

De altfel, oficialii români şi cei polonezi au abordări asemănătoare pe aproape toate subiectele referitoare, cu toate că discursul liderilor de la Varşovia este uneori mai dur. 

Delegaţia Guvernului României a semnat joi, la Varşovia, mai multe memorandumuri care au rolul de a întări legăturile dintre ţara noastră şi Polonia. Astfel, au fost adoptate documente care vizează cooperarea în domeniul Apărării, în domeniul rezervelor de stat şi asigurării resurselor pentru situaţii de criză, dar şi planul de acţiune până în 2026.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite