Surse: Gelu Voican Voiculescu, noul director al Institutului Revoluţiei, aflat în subordinea Senatului. A fost sprijinit de Cazimir Ionescu, numit de PSD la CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gelu Voican Voiculescu, cercetat penal în Dosarul Mineriadei, a fost ales vineri director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, insituţie subordonată Senatului. Surse interne au declarat pentru „Adevărul“ că fostul director, Claudiu Iordache, a fost schimbat după o acţiune în forţă a grupării: Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu, Vasile Cuteanu, Răzvan Teodorescu.Salariul lui Gelu Voican Voiculescu: 7.359 de lei lunar.

Claudiu Iordache a fost schimbat vineri din funcţia de director al Institutului Revoluţiei Române din 1989 (IRRD), „după o acţiune în forţă“, au declarat surse din conducerea instituţiei pentru „Adevărul“. În locul său a fost numit Gelu Voican Voiculescu, cercetat în dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii. La momentul respectiv era viceprim-ministru.

IRRD are un soi de conducere colectivă: un Colegiu Naţional, condus de fostul preşedinte Ion Iliescu, alături de alţi 25 de membri, printre care: Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Teodorescu, Vasile Cuteanu, Eugenia Iorga.

Conform legii, Colegiu Naţional alege un director pe o perioadă de 5 ani. Mandatul lui Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, expira în 2019, au declarat pentru „Adevărul“  sursele citate.

Vineri, Colegiul Naţional a decis să-l schimbe din funcţie pe Claudiu Ioordache şi să-l numească director pe Gelu Voican Voiculescu. „A fost o acţiune în forţă, abuzivă. Gruparea formată din Voican Voiculescu, Cuteanu, Cazimir Ionescu şi Răzvan Teodorescu a inventat un raport despre activitatea IRRD şi l-au dat jos pe Iordache, persoană cu rol determinant la Revoluţie. Încă un aspect: Voican Voiculescu şi Cazimir Ionescu nu treceau cu lunile pe la şedinţele Institutului, dar de la începutul anului au fost nelipsiţi, ba chiar au format şi un grup de analiză a activităţii IDDR“, au declarat pentru „Adevărul“ surse din conducerea instituţiei.

Ion Iliescu, preşdintele Colegiului Naţional, nu a fost prezent la şedinţa de vineri, locul său fiind ţinut de Răzvan Teodorescu. „Iliescu nu a mai fost la ultimele trei şedinţe“, susţin sursele Adevărul. 

Gelu Voican Voican Voiculescu va încasa un salariu lunar de 7.359 de lei.

Cazimir Ionescu, care a pus umărul la alegerea lui Gelu Voican Voiculescu în fruntea IRRD, a fost numit săptămâna aceasta de PSD în conducerea CNSAS. Şi Cazimir Ionescu este cercetat pentru crime împotriva umanităţii, tot în dosarul Mineriadei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite